DIY – Bullet Journal – rond weekoverzicht

Toen ik ging bedenken wat ik jullie deze keer wilde laten zien kwam ik er achter dat ik eigenlijk nog niet zoveel weekoverzichten heb laten zien aan jullie. Terwijl je daar heel creatief mee kunt zijn. Tijd om daar verandering in te brengen. Voor vandaag heb ik dan ook een leuke twist op een weekoverzicht. Namelijk eentje die rond loopt. Is een keer wat anders dan de altijd strakke, rechte lijnen die ik normaal gesproken teken.

Wat heb je nodig?

  • Bullet Journal
  • Potlood
  • Passer/ iets ronds wat je kan omtrekken
  • Fineliner
  • Stiften/kleurpotloden/brushpennen
  • Gum

Hoe maak je het?

Stap 1: Het meest handige is, om te starten met de cirkel in het midden van je pagina’s. De cirkel kan je maken door langs iets ronds een lijntje te trekken of ouderwets een passer gebruiken. Let er wel even op dat de cirkel netjes in het midden van je pagina’s komt.

Stap 2: Nu kan je de cirkel vullen met tekeningetjes. Ik houd wel van een mooie krans dus gebruikte ik een fineliner en brushpennen om bloemen en blaadjes te tekenen. Maar jij kan vast ook wel andere dingen verzinnen om de cirkel mooi op te vullen. Het midden gebruikte ik om mijn “titel” in te zetten.

Stap 3: Tijd om je week te plannen. Omdat je geen lijnen gaat trekken en de ruimte best wel vrij laat is het vooral een kwestie van goed vakjes tellen. Bij mij ging dat rechts een beetje fout maar dat vind ik niet heel erg. Bedenk vooral welke ruimtes dat je nodig hebt. Om die aan te duiden kan je allemaal verschillende bannertjes tekenen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 4: Als je je pagina hebt in gedeeld is het alleen nog een kwestie van de vakjes een titel te geven en dan is je pagina klaar. Als je nog veel lege ruimte hebt kun je die eventueel opvullen met plaatjes of washi tape bijvoorbeeld. Ik ben meer van een eenvoudige lay-out en laat het hier bij.

Zo’n ronde lay-out geeft altijd iets creatiefs en haalt het hele statische een beetje weg. Dus ben je in een hele creatieve bui en wil je eens een keer wat anders, dan moet je zeker deze lay-out een keer proberen!

Inspiratie voor deze lay-out komt bij de geweldige Manon (@dutch_dots https://www.instagram.com/dutch_dots/ op Insta) vandaan.