Happy Sunday

Muziek is voor mij ontzettend belangrijk. Door muziek te luisteren voel ik me vaak dichterbij God en voor mij is het een manier om mijn geloof te versterken. Als iemand mij vraagt om een favoriet liedje vind ik dat moeilijk want ik luister altijd een paar dagen continue naar een liedje wat ik vervolgens compleet ken en daarna helemaal zat ben. Toch blijft er één liedje me altijd bij. Dit liedje kan me laten huilen maar ook een grote smile om mijn gezicht geven en mijn hart laten overstromen van dankbaarheid!

Een anker is voor mij een belangrijk teken. Een anker staat voor kracht, hoop en vastheid. Drie dingen die ook te vinden zijn bij God. Als je een schip stil wilt laten liggen in het water dan gooi je een anker uit. Het anker zal vast komen te zitten op de bodem waardoor het schip niet weg kan. Voor mij is God als een anker. Ik kan op Hem vertrouwen omdat Hij altijd dezelfde is en zal blijven.

Een stukje van het refrein:

I’m holding on to hope (Ik hou vast aan hoop)
I’m holding on to grace (Ik hou vast aan genade)
I’m fully letting go (Ik laat alles los)
I’m surrendered to Your ways (Ik geef me volledig over aan Uw wegen)

The anchor for my soul (Een anker voor mijn ziel)
Father You will never change (Vader, u zult nooit veranderen)

Het vasthouden aan God komt in dit stukje duidelijk terug en het beeld van een anker is ook terug te zien. Vasthouden aan een God van hoop, vasthouden aan een God van Genade. Doordat ik me aan Hem kan vasthouden kan en mag ik alles loslaten en me volledig aan Hem overgeven. En dit klinkt heel simpel maar het gebeurt ook zo vaak dat ik alleen maar met mezelf bezig ben en alle hobbels die op mijn weg zijn. Maar telkens weer mag ik naar God teruggaan en zal Hij er weer zijn. Hij zal niet veranderen, Hij loopt niet weg hoe vaak ik ook weg loop van Hem.

Dit liedje is een echte bemoediging en ik hoop dat jij die ook mag ervaren!

Happy sunday!