Lekker in je vel met een nieuw kapsel

Ik zit op een hoge kruk en een lang zwart gewaad naar mezelf te turen. Naast me vallen lange plukken haar op de grond. Het is weer ‘knipdag’ bij vriendin Miranda. Samen met een bevriende kapper organiseert ze eens in de drie maanden een knipdag en ik moet zeggen; het is al even geleden. Haren knippen vind ik, op zich, prima maar deze kapper is voor de meer drastische veranderingen; daar is hij goed in. Leuk, maar ook spannend!

Knip-psychologie

Tijdens het knippen filosoferen we over het laten knippen van je haar. Vaak doen mensen dat op een cruciaal moment in hun leven; als een relatie stukloopt  of als je net een nieuwe opleiding bent begonnen. Het is tijd voor iets nieuws en dat wil je in je uiterlijk laten zien. De kapper noemt het zo; ‘het is een drastische verandering maar het is maar voor bepaalde tijd’. Ja, want het groeit gelukkig weer aan dus het is te overzien.

De schaar erin!

Heel lang heb ik ongeveer hetzelfde kapsel gehad. Lang donkerblond haar, krullen en zonder pony. Toen ik net mijn tolkopleiding had afgerond vond ik het tijd voor iets anders; toen liet ik een pony en laagjes knippen. Dat vond ik al heel wat! Ik durfde daarna wel steeds meer en samen met de kapper kwam ik dan weer tot nieuwe dingen.

foto2

Het groeit weer!

Toen ik ging trouwen had ik mijn haar best kort en daarna wilde ik het weer laten groeien omdat ik toen overal van die mooie invlechten zag op Pinterest (lekker beïnvloedbaar ben ik hè ;-). Dat laten groeien ging best snel. Links is de foto van mijn trouwdag in juli 2013 en rechts is een foto van november 2014.

foto3

Toch maar weer kort

Ik draag weinig make-up en de vrouwen die ik met ingevlochten haar zie zijn allemaal prachtig opgemaakt. Zonder make-up vind ik zo’n ingevlochten koppie iets te suf bij mij. Verder merkte ik dat ik het vaak in een staart ging dragen en dat vind ik dan ook weer zonde. Dus toch maar weer op de kruk bij kapper Willem….

Ik had allerlei plaatjes gezocht op Pinterest en ging daar samen met Willem naar kijken. Uiteindelijk was er een knipplan en kon het beginnen.

foto4

Gelukkig nieuwhaar!

Vaak ben ik op het moment van knippen heel stoer maar denk ik de volgende dag; ‘oh nee, er is zoveel af!’ Maar deze keer ben ik stoer gebleven. Dit is het resultaat en ik ben er gelukkig mee! Ik kan er verschillende dingen mee doen; plat tegen mijn hoofd, meer wild met krullen, een deel van het lange stuk in een klemmetje en zelfs een staartje! Briljant!

foto5

Welke drastische verandering heb jij een keer aangedurfd met je haar?