Boekentips voor de kerstvakantie

Nu het kerstvakantie is heb je eindelijk tijd om een boek te lezen. Ik geef je vandaag een aantal tips voor boeken die je kunt lezen en een tip voor het nieuwe jaar!

boekentips

Kascha

Kascha is met haar sinti-familie naar Noord-Duitsland verhuisd maar daar stapelen de problemen alleen maar op. Er zijn problemen met school, haar zus wil van huis weglopen, haar opa ligt op sterven en de buren storen zich aan de familie. Dan komt er een grote sneeuwstorm die heel Noord-Duitsland afsluit van de rest van het land. 

Klinkt als een boek waarmee je op de bank gaat zitten onder een kleedje en in een keer leest! Een goed boek voor de vakantie dus.

Geef mij een kansboekentips

Ivy Madison is net verhuisd als er in het stadje een veiling voor het goede doel wordt gehouden. Het is een veiling voor dames met mannen. Ze biedt op een van de vrijgezellen en wint een date met hem. Ze blijkt de enige bieder te zijn. Ze snapt al snel waarom, Darek Christiansen is een chagrijnige en onbeleefde man. Ze leert hem beter kennen en ook de reden waarom hij zo is. Ook ontdekt ze dat er achter de buitenkant een hele vriendelijke man schuilt. 

Een heerlijk romantisch verhaal, perfect voor de kerst als je een momentje hebt om je even terug te trekken.

boekentipsWinterkinderen

Het is winter in 1943 en in een grot in de Pyreneeën zitten zes kinderen verstopt. Hun beschermers worden door SS’ers omgebracht en dus zijn ze compleet op elkaar aangewezen. Met z’n zessen moeten ze zien te overleven op weg naar Spanje.

Als je houdt van geschiedenisboeken en van een beetje spanning is dit een fijn boek om te lezen in de vakantie!

De debutanteboekentips

Katherine reist naar Londen om haar debuut te maken en een echtgenoot te zoeken. Haar hooghartige tante staat erop dat ze het aanzoek aanneemt van een rijke jongeman. Maar dan leert Katherine Jonathan Foster kennen. Hij is een knappe geneeskundestudent die zich inzet voor het beschermen van de armen in Oost-Londen. Als een familieschandaal haar kansen doet dalen, heeft Katherine haar handen vrij om liefdadigheidswerk te doen met Jonathan. Er ontluikt een voorzichtige romance. Totdat het werk Katherine in gevaar brengt. En dan verschijnt de rijke aanbidder weer op het toneel…

Een perfect boek voor de liefhebber van Downton Abbey. Het speelt zich af in dezelfde tijd en je waant je echt helemaal in die tijd.

boekentipsHet woord in je hart

In dit boek vind je 52 bijbelteksten om uit je hoofd te leren. Mooi om daar mee te beginnen op 1 januari. Het jaar heeft tenslotte 52 weken dus kan je elke week een bijbeltekst leren! Het zijn bijbelteksten die je bemoedigen, bevestigen en richting geven aan je leven!

De meeste boeken kan je bij de bibliotheek halen dus ik zou zeggen, pak snel je pasje en je fiets en ga snel de boeken halen!

Ik wens je een hele fijne vakantie en veel leesplezier! Weet jij al welke boeken je gaat lezen deze vakantie?