Liedjes voor als je niet kan slapen

Eén van de meest frustrerende dingen vind ik niet kunnen slapen. Eerder schreef ik een blog dat slapen het beste lukt zonder smartphone in de buurt. Maar als je gedachten maar rond blijven malen en je gefrustreerd raakt, is het soms ook juist wel goed even wat liedjes te luisteren om tot rust te komen. Dit zijn mijn favoriete slaapliedjes.

Matthijn Buwalda – Slaapliedje

Dit liedje bezingt een kwetsbaar leven. En dat hebben we allemaal. Maar het refrein geeft me hoop! God, onze Vader, wil bij ons zijn in de nacht. Hij wil het licht zijn op de gang, Hij zit aan je bed en waakt over je.

Kinga Ban – Doe je oogjes maar dicht

Ik vind dit gewoon een heerlijk klein liedje. Gewoon fijn om even te luisteren en bij weg te dromen.

Laura Story – Blessings

“What if your blessings come through raindrops, what if your healing comes through tears, what if a thousand sleepless nights are what it takes to know You’re near.” Deze tekst raakt me altijd weer. Het geeft me daarnaast ook gewoon ruimte om soms te huilen. God hoort ons wel, maar Hij antwoord op Zijn manier. En misschien is dat moeilijk te zien tijdens een slapeloze nacht, maar wellicht dat je na 1000 slapeloze nachten terug kan kijken en kan beseffen:God was bij me!

Als het leven soms pijn doet

Het liedje is oorspronkelijk geschreven en gezongen door Reni en Elisa, maar deze versie van Sharon Kips vond ik ook heel mooi. Ik denk dat iedereen dit lied kent, maar hoe moeilijk is het om op deze kwetsbaarheid tegen God te bidden. Wat ik zo mooi vind aan dit lied is dat het eerlijk is over hoe ver God kan voelen, “dan lijkt de hemel soms van koper, geen gebed komt er doorheen”.
Laura Woodley – Comfort Song

Dit liedje heet ‘comfort song’, dat betekent niet anders dan: troost liedje. Laat je troosten door de woorden van dit nummer. Het duurt zo’n 10 minuten, met een beetje geluk ben je dan heerlijk weg gedoezeld en kan je rustig en vredig gaan slapen.

Liefs!