Janieks art journal: roze wolken & oranje dagen

Er is veel gebeurd sinds mijn vorige journal-update, dus: tijd om jullie bij te praten! Ik overwon angsten, zag overal verliefde mensen en vierde Koningsdag. Kijk je mee?

Grenzen verleggen

‘Z-z-z-oooo h-h-hóóg,’ stamelde ik tegen mijn mede-klimgenoten die al vrolijk hun zekering om deden. We gingen als groepsuitje klimmen. Leuk, maar niet heus. Enfin, ik wilde geen watje zijn en beklom de muur dapper. Totdat ik naar beneden keek. Slik. Ik raakte in paniek en – quelle horreur – barstte in huilen uit. Op ongeveer 7 meter hoogte. Van beneden riepen allerlei mensen aanwijzingen, maar het galmde door de zaal heen zonder dat ik het verstond. Uiteindelijk klom iemand naar boven om me te helpen naar beneden te gaan. ‘Goed gedaan hoor,’ zei de kliminstructeur nog. Ja, ja. Sip liep ik wat rondjes door de zaal. Einde? Nee, het verhaal gaat nog verder! Na een tijdje beschaamd heen en weer gelopen te hebben, bedacht ik me dat het goed is om angsten te overwinnen. Get up and try again! Fall 7 times, stand up eight. Al die cheesy quotes van Pinterest spookten door mijn hoofd, en dus deed ik het: ik beklom de klimmuur voor de tweede keer. Man, dat voelde goed! Trots op mezelf!

Love is in the air

BAM, opeens hebben al mijn vriendinnen een vriendje. Ik knipperde even met mijn ogen, en plotseling ben ik de enige single! (Geen probleem, trouwens: check deze blog over de voordelen van single zijn.) Ze vallen als bosjes voor die mannen, tekende ik dus in mijn art journal.

Verder was er ook romantiek in mijn kleine dorpje. Toen we met het gezin aan het wandelen waren, zagen we opeens een vliegtuigje voorbijkomen met zo’n spandoek erachter: “COBY, WIL JE MET ME TROUWEN? DIRK.” Mijn broertje en ik sloegen aan het fantaseren en bedachten een aantal grappige scenario’s. Stel dat tegelijkertijd een vliegtuigje passeerde met daarop: “HENK, WIL JE MET ME TROUWEN? COBY.”  Of even later een met: “NEE.” Gniffel.

Links zie je overigens een uitgetelde Janiek: zo zie ik eruit na de tentamens. En zo is mijn tekenkwaliteit na die weken vol leren. Kuch.

Nog meer tentamens

‘Would you lie with me, and JUST FORGET THE WOOOORLD’ – Janiek onder de douche op de dag dat ze te horen kreeg dat ze haar statistiektentamen niet gehaald had. Blegh. Dat wordt dus herkansen… Maar goed, driekwart van alle studenten had ‘m niet gehaald. (Ongelofelijk, toch?) Het liedje is trouwens van Snowpatrol; hij heet Chasing Cars. Oud, maar nog steeds heel fijn!

Oranje!

Hiervoor moeten we eerst even terug in de tijd, naar 15 maart: de dag waarop ik voor het eerst ging stemmen! Het werd de ChristenUnie. Mocht jij al stemmen? Of nog niet? Op wie zou je willen stemmen? Ik vond het een minder spectaculaire gebeurtenis dan verwacht, vooral omdat het stembiljet zo groot was dat ik ermee in de knoop raakte in het stemhokje en uiteindelijk een vreemd opgevouwen papiertje in de container gooide. Máár het voelde goed om mijn mening te laten horen en de oranje Tony’s deed me alle awkward momenten vergeten.

Natuurlijk denk je bij oranje gelijk aan… Koningsdag! Of oranje tompoucen (tompouces? Tompoezen?). Lieve help, wat zijn die gebakjes dúúr! ‘Dat wordt dan acht euro twintig,’ zei de kassamedewerkster iets te vrolijk. Nou ja, de tompoucen waren in ieder geval van zeer hoge kwaliteit en erg lekker. Op de rommelmarkt scoorde ik later die dag een mooi roze shirt voor slechts vijf euro; dat voelde als een goede compensatie. Verder hebben we wat gechilld die dag.

En hoe gaat het met jou? Heb jij nog grenzen verlegd, ‘oranje’ dagen beleefd of roze wolken gezien (of erop gezeten :)?

De Huis van Belle agenda is uit! Deze agenda heeft meer ruimte om in te schrijven, er is ruimte voor je geodriehoek én we hebben elke week een leuke challege voor je bedacht die je helpt om van jezelf te houden of leuke dingen voor anderen te doen! Die wil je natuurlijk hebben en bestellen doe je hier!

PS: Als je nu clublid wordt, dan krijg je de agenda bij een abo!