Happy Sunday

Jij bent zo kostbaar in mijn ogen, zo waardevol, en ik houd zo veel van je dat ik de mensheid geef in ruil voor jou, ja alle volken om jou te behouden. – Jesaja 43:3

Ik ben niet mooi. Ik ben niet leuk. Iedereen die tegen me zegt dat dat niet waar is, zegt dat gewoon om me gerust te stellen. Maar ik weet wel dat ze geen gelijk hebben, ze proberen gewoon lief te zijn.

Ik ben nooit heel erg gepest maar op de basisschool en middelbare school wel altijd geplaagd met mijn uiterlijk. Was nooit de dunste en droeg ook niet altijd zoveel make-up als andere meiden in mijn klas. Dat heeft me onzeker gemaakt over mijn uiterlijk. Ik ben gaan geloven dat ik niet mooi of leuk ben. Hier heb ik lang niet altijd last meer van maar diep in mij zit de overtuiging nog steeds: ik ben niet mooi of leuk.

Leugens

Al voelt het niet altijd zo, ik weet dat het een leugen is. Het erge van dit soort leugens vind ik dat ze zo sneaky in ons denken zijn gaan zitten. Misschien zijn we ons er niet eens altijd bewust van dat de dingen die we denken over onszelf leugens zijn.

Het is misschien een leugen die ik ben gaan geloven, maar hij is niet waar. Dat weet ik omdat God dat mij vertelt in de Bijbel. Dat doet Hij in dit gedeelte uit Jesaja maar ook op nog zoveel andere plekken. Misschien ken je de liefdesbrief van de Vader wel, waar uit elke zin blijkt dat Hij zoveel van ons houdt en Hij ons zo mooi gemaakt heeft. Je kunt die liefdesbrief hier kijken:

Gods waarheid

Misschien heb jij ook wel leugens in je hart die je bent gaan geloven. Maar God wil iets tegenover die leugens zetten. Een waarheid, Zijn waarheid. Een van die waarheden die mij erg raakte was deze uit Jesaja. Je bent voor God zo kostbaar. Hij houdt ontzettend veel van je. Zelfs zoveel dat hij de hele mensheid zou willen geven in ruil voor jou. Zo belangrijk ben je voor Hem.

Happy Sunday!

Heb je ons nieuwe zomerboek al gezien? Samen met Anne Sara hebben we een fantastisch boek gemaakt dat je wil hebben! Koop het nu in onze shop (of op de EO-Jongerendag, dan tekent Anne Sara er een poppetje voor je in!) of krijg het gratis als je clublid bent! (Of je kiest voor onze toffe schoolagenda, dat wordt kiezen!)