5 manieren om in de vakantie met God bezig te zijn

Hoewel je in de vakantie lekker veel tijd hebt, verdwijnt het bezig zijn met God soms een beetje op de achtergrond. Bij mij wel in ieder geval. En dat terwijl er zoveel mooie manieren zijn om in de vakantie veel tijd te nemen voor God!

Bedank God voor Zijn mooie natuur

Het zou maar zo kunnen dat jij deze zomervakantie terecht komt in een mooi natuurgebied. Bijvoorbeeld tijdens een wandeling in Frankrijk, België, Zweden of gewoon in Nederland. Probeer op het moment dat je op zo’n mooie plek bent eens stil te staan bij God. Kijk om je heen, ruik, hoor de vogels en bedenk dat God dit alles bedacht en gemaakt heeft! Je kan God daarvoor bedanken, terwijl je over dat hobbelige paadje met al die boomwortels loopt.

Kies een Bijbelboek

Je hebt deze zomervakantie geen lange schooldagen meer, geen opdrachten, en dus wél veel tijd. Kies eens een Bijbelboek uit en ga er een middagje voor zitten om daar een stuk in te lezen. En dan niet vijf minuutjes, maar probeer eens een langer stuk uit het Bijbelboek te lezen.

Vaak lees je hele korte stukjes uit de bijbel, maar door een wat langer stuk te lezen ontdek je soms de grote verhaallijn in een bijbelboek. En opeens kan er in een bijbelboek daardoor best een spannend verhaal staan!

Bijbelboeken die makkelijk te lezen en verhalend zijn, zijn bijvoorbeeld Daniël en Ruth.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

The Bible project

Niet zo’n lezer? Kijk dan eens naar de Youtubefilmpjes van The Bible Project! De jongens achter dit Youtubekanaal maken korte, duidelijke filmpjes waarin bijbelboeken besproken worden. In de filmpjes word wel Engels gepraat, maar je kan ook Nederlandse ondertiteling aanzetten.

Online overdenkingen

Op internet zijn er een heleboel mooie, korte stukjes om te lezen over God. Ik ben zelf bijvoorbeeld een groot fan van de website Zijlacht.nl! Op deze blog komt elke dag een nieuwe overdenking online, geschreven door vrouwen en voor vrouwen. Door zo’n stukje in de ochtend te lezen, begin ik de dag meteen goed met God. Misschien is het ook wat voor jou!

Ga eens naar Taizé

Heb je weleens gehoord van de gemeenschap van Taizé? Dit is een klooster in Frankrijk die het hele jaar openstaat voor jongeren uit de hele wereld. Drie keer per dag komen de broeders uit het klooster samen met de bezoekers voor gebed, ontmoeten, stilte en zingen. De kloostergemeenschap Taizé is heel erg bekend en er komen jaarlijks duizenden jongeren naar toe.

Het is nu misschien een beetje laat om nog te kunnen regelen om deze zomer naar Taizé te gaan. Maar ik kan je zeker aanraden om er eens over na te denken voor een volgende vakantie! Zelf ben ik er nog nooit geweest, maar ik zou er wel graag nog eens heen willen.

Hoe ga jij in de vakantie bezig met God?

Liefs Anniek

Heb je ons nieuwe zomerboek al gezien? Samen met Anne Sara hebben we een fantastisch boek gemaakt dat je wil hebben! Koop het nu in onze shop of krijg het gratis als je clublid bent! (Of je kiest voor onze toffe schoolagenda, dat wordt kiezen!)