Een gebedsnacht; zo pak je dat aan!

Heb je de film ‘Brief voor de koning’ wel eens gezien? Tiuri is in opleiding tot ridder. Een belangrijke stap in die leerschool is met een paar andere ridders-in-opleiding een nacht lang bidden in een koude donkere kerk met een paar kaarsen. Niet een heel aantrekkelijke gedachte toch? In mijn vorige blog over de gebedsweek in januari had ik het al even over een gebedsnacht. De hele nacht bidden! Heb je dat wel eens gedaan? Ik vond eerst tien minuten bidden al lang 😊 maar inmiddels ben ik ‘om’.

Samen bidden is tof want je krijgt een bijzondere band met elkaar en samen ontmoet je God

Dat kan ik 100 keer opschrijven en jij kunt het 1000 keer lezen maar het wordt pas echt duidelijk als je het een keer gaat doen! Een gebedsnacht bestaat meestal niet uit uren achter elkaar bidden. Zie het meer als een tijd met elkaar waarin je je bezig houdt met allerlei dingen rondom gebed. Hier wat tips voor het organiseren van een gebedsnacht:

Voorbereiding voor je gebedsnacht:

  • Betrek je jeugdleiders in het plan en overleg wat er mogelijk is.
  • Bedenk een onderwerp waar jullie vooral voor willen gaan bidden. Je eigen dorp, jouw kerk, jongeren in Nederland, een zendingsproject enz. Je kunt ook verschillende onderwerpen kiezen en steeds ‘blokjes van gebed’ maken.
  • Handig is om aan te sluiten bij de nationale gebedsweek. Dan ga je eigenlijk ‘mee’ met andere Christenen die ook in die week extra bidden. Open Doors organiseert ook één keer per jaar een gebedsnacht voor vervolgde Christenen. In 2018 is dat van 1 op 2 juni.
  • Prik een datum (bij voorkeur in het weekend 😉) en zoek een locatie die knus is. Je kunt ook een ‘saai’ zaaltje in je kerk aankleden met kussens, doeken, kaarsen, dekens ed.
  • Kijk eens op Pinterest bij ‘prayer room’ voor ideeën.
  • Deel de nacht op in blokjes die door verschillende mensen ingevuld worden. Zo krijg je variatie en doe je het echt samen. Nodig bijvoorbeeld een spreker uit die wat vertelt over jullie gebedsonderwerp.
  • Maak een ‘gebedscirquit’ dat je alleen of samen kunt doorlopen. Denk hierbij aan een landkaart waar je bij kunt bidden voor bepaalde gebieden/ een ‘klaagmuur’/ een plek waar je een kaarsje kunt aansteken en bidden voor iemand die het moeilijk heeft enz.

De gebedsnacht:

  • Zorg voor voldoende eten en drinken en hou regelmatig pauze waarin je weer even wat eet en drinkt.
  • Begin met een dank-maaltijd. Dank voor eten en drinken en maak een rondje waarin iedereen vertelt waar ze dankbaar voor is.
  • Bekijk de film Warroom met elkaar om goed in het onderwerp te komen.
  • Zing met elkaar voor God. Het fijnste is met live muziek, maar als dat niet lukt misschien kun je ook prima aanbiddingsmuziek aanzetten. Dan kan je meezingen en lekker luisteren. Op deze website kun je live meekijken in de gebedsruimte in Kansas city. Daar is 24/7 aanbiddingsmuziek.
  • Neem de tijd om met elkaar te praten over gebed. Wat zegt de Bijbel erover? Hoe vind je het bidden? Wat wil je leren?
  • Sluit af met een gezamenlijk ontbijt (bij MacDonalds bijvoorbeeld 😉).

Ik ben benieuwd of je het een keer aandurft met je jeugdgroep!

Wat lijkt jou bijzonder aan zo’n gebedsnacht?

Als lid van onze club heb je deze 6 voordeeltjes zo maar te pakken:

♥ Je krijgt 6 keer per jaar ons tijdschrift Belle op de mat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, school, vriendschap en nog veel meer.
♥ Elk jaar een cadeautje op je verjaardag
♥ Je krijgt toegang tot ons online forum waar je met andere Bellemeiden kunt kletsen
♥ Iedere maand ontvang je een nieuwsbrief met toffe extra’s
♥ Je krijgt korting op onze evenementen zoals de Belledag
♥ Het belangrijkste: je hoort bij een supergezellige club meiden die net als jij geloven en Belle zijn!

+ bij 3000 clubleden verloten we een te gekke roze Fuji Instax Polaroidcamera!

Foto door Nienke van Denderen fotografie voor Belle