Een Bijbelvers voor elke stemming

Bijbellezen kan best lastig zijn. Ik zelf lees de bijbel vooral om er kracht en hulp uit te halen maar soms is dit best moeilijk te vinden , vooral als je in een bepaalde stemming bent en het liefst een stukje uit te bijbel wil lezen die bij het gevoel wat je op dat moment hebt past.

Daarom heb ik een lijstje gemaakt met Bijbelversen die bij verschillende soorten gevoelens passen. Hopelijk helpt dit je op het moment dat je kracht wil halen uit de bijbel. 

Bang

Deuteronomium 31 vers 8

“De HEER zelf gaat voor je uit, hij zal je bijstaan en geen moment van je zijde wijken. Wees niet bang en laat je door niets ontmoedigen.”

Onzeker

Matteüs 6 vers 25

“Daarom zeg ik jullie: maak je geen zorgen over jezelf en over wat je zult eten en drinken, noch over je lichaam en over wat je zult aantrekken. Is het leven niet meer dan voedsel en het lichaam niet meer dan kleding?”

Moe

Matteüs 11 vers 28

“Kom naar mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal ik jullie rust geven.”

Gestrest

Johannes 14 vers 27

“Ik laat jullie vrede na; mijn vrede geef ik jullie, zoals de wereld die niet geven kan. Maak je niet ongerust en verlies de moed niet.”

Blij

Spreuken 15 vers 15

“blijmoedigheid maakt het leven tot een feest.”

Kracht

2 Korintiërs 12 vers 10

“Omdat Christus mij kracht schenkt, schep ik vreugde in mijn zwakheid: in beledigingen, nood, vervolging en ellende. In mijn zwakheid ben ik sterk.”

Alleen

Psalm 23 vers 4

“Al gaat mijn weg door een donker dal, ik vrees geen gevaar, want u bent bij mij, uw stok en uw staf, zij geven mij moed.”

Genade

Romeinen 3 vers 24

“Iedereen wordt uit genade, die niets kost, door God als een rechtvaardige aangenomen omdat hij ons door Christus Jezus heeft verlost.”

Geluk

Psalmen 3 vers 6

“Ik ga liggen, val in slaap en word wakker – de HEER beschermt mij.”

Vertrouwen

Spreuken 16 vers 3

“Vertrouw bij je werk op de HEER, en je plannen zullen slagen.”

Er zijn natuurlijk nog veel meer gevoelens en Bijbelverzen die daarbij passen. Die kan je zelf proberen te vinden door de Bijbel vaak en goed te lezen. En het kan best helpen om bepaalde stukjes die je mooi vind uit de Bijbel op te schrijven zodat je ze snel terug kan lezen op het moment dat je het nodig hebt!

En, heb jij een favoriet Bijbelvers?

Ben jij al lid van onze club? Als clublid krijg je 6 keer per jaar de Belle op de mat, dit mooie welkomstpakket, toegang tot het forum en exclusieve korting op onze evenementen. Dat wil jij toch ook?

Als lid van onze club heb je deze 4 voordeeltjes zo maar te pakken:

♥ Je krijgt 6 keer per jaar ons tijdschrift Belle op de mat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, school, vriendschap en nog veel meer.
♥ Je krijgt toegang tot ons online forum waar je met andere Bellemeiden kunt kletsen
♥ Je krijgt korting op onze evenementen zoals de Belledag
♥ Het belangrijkste: je hoort bij een supergezellige club meiden die net als jij geloven en Belle zijn!