Maak jij je zorgen over volgend schooljaar?

De laatste weken voor de zomervakantie zijn aangebroken. Nog even bikkelen en dan heb je eindelijk rust! Hoewel, rust? Misschien ben jij alleen maar bezig met zorgen maken. “Hoe zal volgend jaar gaan? Ga ik wel over of blijf ik zitten? Maak ik dan wel vrienden?” Zomaar een paar gedachten die in je hoofd blijven spoken. Zou het niet ideaal zijn als jij je hier geen zorgen meer over hoefde te maken?

Daarom zeg Ik u: Weest niet bezorgd over uw leven, wat gij zult eten [of drinken], of over uw lichaam, waarmede gij het zult kleden. Is het leven niet meer dan het voedsel en het lichaam meer dan de kleding? 26 Ziet naar de vogelen des hemels: zij zaaien niet en maaien niet en brengen niet bijeen in schuren, en toch voedt uw hemelse Vader die; gaat gij ze niet verre te boven? Wie van u kan door bezorgd te zijn één el aan zijn lengte toevoegen? En wat zijt gij bezorgd over kleding? Let op de leliën des velds, hoe zij groeien: zij arbeiden niet en spinnen niet; en Ik zeg u, dat zelfs Salomo in al zijn heerlijkheid niet bekleed was als een van deze. Indien nu God het gras des velds, dat er heden is en morgen in de oven geworpen wordt, zó bekleedt, zal Hij u niet veel meer kleden, kleingelovigen? Maakt u dan niet bezorgd, zeggende: Wat zullen wij eten, of wat zullen wij drinken, of waarmede zullen wij ons kleden? Want naar al deze dingen gaat het zoeken der heidenen uit. Want uw hemelse Vader weet, dat gij dit alles behoeft. Maar zoekt eerst Zijn Koninkrijk en Zijn gerechtigheid en dit alles zal u bovendien geschonken worden. Maakt u dan niet bezorgd tegen de dag van morgen, want de dag van morgen zal zijn eigen zorgen hebben; elke dag heeft genoeg aan zijn eigen kwaad. (Matheus 6:25-34)

Nee, ik heb geen toverdrankje waardoor al je zorgen verdwijnen. Ik heb iets veel beters! Je bent namelijk niet de enige die zich zorgen maakt. Al duizenden jaren maken mensen zich zorgen, zelfs al in de tijd van de Bijbel. Maar Jezus wil hier een einde aan maken! In de Bergrede (een toespraak van Jezus) vertelt hij de mensen dat ze zich geen zorgen hoeven te maken. Het prachtige beeld dat hij hierbij gebruikt, zijn de vogels. ‘Kijk naar hen’, zegt Jezus. ‘Zij maken zich geen zorgen, want God zorgt voor hen!’ Zouden wij niet een voorbeeld nemen aan de vogels?

Wat is het toch fijn om te weten dat we een hemelse Vader hebben, die altijd (maar dan ook echt altijd) voor ons wil zorgen. Is dat niet een geruststelling? “Wie van u kan door bezorgd te zijn één el aan zijn lengte toevoegen?”, zegt Jezus. Oftewel: wat levert zorgen maken nou op? Door je zorgen te maken los je geen problemen op. Zal je, door je zorgen te maken, een hoger cijfer halen? Absoluut niet!

Maar wat moet je dan doen? Vertrouw op God! ‘Want uw hemelse Vader weet, dat gij dit alles behoeft’. God weet wat je nodig hebt en zal je dit ook geven. Ken je het kinderliedje “Als je bidt, zal hij je geven?” Waar wacht je dan nu nog op? God staat voor je klaar en Hij wil maar al te graag dat jij aan Zijn deur klopt.

Dus vraag het Hem! Leg alles bij Hem neer: je zorgen, je verdriet, je pijn of misschien wel je vreugde. God zal je rust geven, Hij zorgt voor je!

“Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven.” Jeremia 29:11

Alles wat nu tegenzit, hoort bij het plan dat God met jouw leven heeft. Alsof Hij wil zeggen: ‘Houd vol Mijn kind, er komt nog zoveel moois aan!’

 

Ben jij al lid van onze club? Als clublid krijg je 6 keer per jaar de Belle op de mat, dit mooie welkomstpakket, toegang tot het forum en exclusieve korting op onze evenementen. Dat wil jij toch ook?

Als lid van onze club heb je deze 4 voordeeltjes zo maar te pakken:

♥ Je krijgt 6 keer per jaar ons tijdschrift Belle op de mat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, school, vriendschap en nog veel meer.
♥ Je krijgt toegang tot ons online forum waar je met andere Bellemeiden kunt kletsen
♥ Je krijgt korting op onze evenementen zoals de Belledag
♥ Het belangrijkste: je hoort bij een supergezellige club meiden die net als jij geloven en Belle zijn!