#FreshFaceFriday

Jullie weten het inmiddels wel he, ik ben anti photoshop, anti nepheid, en ik ben bovenal voor échte schoonheid! Maarre, ben ik dan ook anti make-up?

En om eerlijk te zijn: nee! Ik ben dol op make-up, het hele plankje onder mijn spiegel staat vol nagellak, kwasten en eyeliners (3 soorten),  oogschaduws en blusher. Ik ben ervan overtuigd dat make-up een goede aanvulling kan zijn op je eigen, natuurlijke schoonheid. Helaas zie ik nog vaak meiden langs lopen die zich verbergen achter hun make-up, of hoor ik meiden zeggen dat ze zonder make-up er echt niet bij horen.

Maar het is ook als ik de Elle lees, of een andere glossy, waar veel nadruk gelegd wordt op make-up en ‘de schoonheid’ die je moet hebben of die anders vooral moet nastreven! Je hebt een gladdere huid nodig, je hebt bovenbenen nodig zonder cellulitis, je hebt wimpers nodig die je wenkbrauwen raken, je hebt de allerbeste foundation nodig… vinden de reclamemakers.

#freshfacefriday
Sinds kort bestaat er zoiets als Fresh Face Friday, Frisse Gezichten Vrijdag :) Het idee is dat je op vrijdag geen make-up draagt, om een statement te maken tegen de druk van de media om er mooi uit te zien. Zijn we tenslotte niet al mooi genoeg van onszelf?

Zelf heb ik ook mee gedaan. En ik ga de foto’s hier ook neerzetten. Ik vind het overigens hartstikke spannend, want ehm, mijn gezicht laten zien zonder make-up, van dichtbij, met puistjes… tja. Ik bedoel: ik ga redelijk vaak zonder make-up de deur uit, maar dat is vooral tijdens mijn werk met oude mensjes. Een foto plaatsen is natuurlijk heel anders…

Eerst maar een foto mét hoor…

Een mooi lijntje boven mijn ogen, twee kleuren oogschaduw voor wat diepte, en poederfoundation die mijn huid glad en egaal maakt. Het lijkt overigens alsof ik een onwijze scheiding heb van foundation onder aan mijn kin, maar dat is de schaduw van mijn oorbel… so you know ;)

Hahahaha. Dat ik dit ooit nog durfde te doen :D Ik daag je uit: laat mij je #freshface zien via twitter of FB. Je bent te gek zoals je bent, ook met pluizig haar of een puistje, no worries. Laat elkaar zien dat we ons goed voelen in ons eigen lijf, ook zonder make-up, zodat we zaterdag gewoon weer blij zijn met dat extra beetje foundation… ;)

XO Martan