WIDM aflevering #2

Man man man, het zit er weer op: de tweede aflevering van Wie is de Mol! Dit keer heb ik niet meteen op zaterdag gekeken, maar de aflevering de dag erna samen met een vriendin teruggekeken. Wel zo gezellig, én je kunt meteen uitwisselen wat je verdacht vind en sparren over mogelijke mollen.

Robèrt is de mol

Nee, echt niet dus. Martanja is hier heilig van overtuigd, maar ik weet zeker dat Robèrt gewoon een lieve, enthousiaste kandidaat is – absoluut geen mol. Zie hem geld binnenharken bij de laseropdracht dan! Hij denkt volgens mij echt goed na over wat hij doet, zodat hij zo veel mogelijk geld Robèrt komt over als een oprechte, eerlijke kandidaat, maar ja: niets is wat het lijkt dat het is in Wie is de Mol… Wat denk jij? Kan Robèrt de mol zijn (team Martanja) of is hij gewoon de perfecte kandidaat (team Suzanne)? Laat het hieronder even weten!

Wat is Nikkie aan het doen?!

Sorry hoor, maar hoe kun je zo makkelijk geld van de grond pakken en als je bijna binnen bent dan nog omver vallen zodat alles verloren gaat? Nikkie komt echt hoger in mijn verdachtenlijstje te staan, that woman is capable of so much more! Tijdens de cijferopdracht maakt ze heel goede foto’s, maar ja, wát nou als ze ondertussen de boel saboteert door verkeerde antwoorden te geven op de vragen die Niels komt stellen? Is Nikkie een kandidaat die nu pas goed loskomt? Of is ze gewoon de Mol?

De cijferopdracht

Bizar hoe snel Rick Paul doorhad dat je cijfers moest zien in de streepjes zwart. Ik heb echt wel even lopen turen voordat ik het zag, hoor. Heeft hij hier gewoon oog voor, of zag hij het zo snel omdat hij voorkennis had? Niels nam de schone taak op zich om heen en weer te rennen en de antwoorden op te halen bij Rick Paul en Nikkie. Bij de eerste vraag ging het al mis. Huisdieren: hoeveel heb je er Nikkie? 2. En hoeveel verzorg je er? Huh, hoeveel verzórg je er?! Hoeveel moet je er uitlaten! Mijn argwaan schoot de lucht in, alhoewel het natuurlijk wel een héél opvallende molactie geweest zou zijn. En ja, even later komt Niels terugrennen om de juiste vraag aan Nikkie te stellen. Pfjoe. Niels is denk ik toch ook niet de Mol. Sarah nam in eerste instantie het voortouw in het oplossen van de vragen en de groep volgde eigenlijk wel. Dat verbaasde me wel een beetje, ik had denk ik meer initiatief van Merel en Evelien verwacht. Die duiken een beetje onder; tijd om ze in de gaten te gaan houden dus!

Ohja, wie bescheurde het nog meer van het lachen toen Rik zei: ‘Kandidaten, laten we eens kijken naar de foto’s die lieverd en schat hebben gemaakt.’ Hilarisch, ik ging stuk!  :-D

De laseropdracht

Sinan ging eerst en de hele groep struikelde erover dat hij niet zoveel door de portofoon zei. Ik snap dat wel hoor: je moet echt opletten wat je doet en waar je loopt! Merel staat toch nog wel aardig hoog in de statistieken, maar harkt wel even flink wat geld binnen. Wat ik echt heel verdacht vond was dat Rick Paul maar €50,- binnenhaalt. Dat is wel heel weinig, zou daar echt niet meer geld hebben gelegen? De een na de ander gaat af tijdens deze opdracht, uiteindelijk is het geldbedrag dat wordt opgehaald niet bepaald hoog. En die goeie ouwe Robèrt neemt een wijs besluit, speelt op safe en sleept €125,- binnen. Zo doe je dat!

De wachtkameropdracht

Robèrt en Sinan overwogen om weg te gaan voor €250,- en vroegen aan Evelien of ze mee ging. Evelien antwoord resoluut ‘nee’ en ze blijven allemaal zitten! Heeft Evelien zo’n dikke vinger in de pap? Is dit een Mollenstreek? Rick Paul, Nikkie en Evi zouden €2000,- (hoewel Nikkie dan weer niks uit de pot zou halen voor een vrijstelling…) over hebben voor een joker. Tweeduizend. Voor. 1. Joker. Niels verlaat de kamer voor €250,-, waarbij de groep over de zeik gaat omdat ze denken dat hij voor a) 1 joker of b) €50,- gaat. Rick Paul belooft plechtig alle informatie voor hem te onthouden. Daar geloof ik dus helemaal niks van hè… Sinan, Robèrt en Merel gingen uiteindelijk voor de jokers, Jamie en Sarah kiezen voor het geld.

Vier spelers blijven tot het eind zitten en halen daarmee in totaal €1000,- uit de pot. Viér spelers! Mijn gedachte: een van hen is de Mol. Nikkie, Evelien, Rick Paul en Evi. I’ll be watching you.

Afscheid: Evi

Evi liet tijdens de laseropdracht €100,- liggen en dat maakte haar verdacht voor veel mensen. Sterker, ze stond op het verdachtenlijstje van best wel veel kandidaten! Toch kreeg zij een rood scherm te zien en moest ze het spel verlaten. Jammer hoor, volgens mij was zij een interessante kandidaat geweest in deze groep, zo een die de boel op scherp zet. Tijdens het afscheid met Rik vertelde ze dat dit toch niet zo haar spel was, want ze ging meestal op gevoel af. En ja, als je dat doet in Wie is de Mol, kan het heel verkeerd aflopen. Want niets is wat het lijkt…

Landelijke statistieken

  1. Rick Paul met 15%
  2. Niels met 13%
  3. Evelien met 12%

Tot volgende week! Wie verdenk jij nu? Laat het weten hieronder of op het forum!