Meatless Monday – 2x lunch to go: #2 healthy pastasalade

Deze week deel 2 van de lunchrecepten. Deze pastasalade heeft vrijwel dezelfde ingrediënten als de wraps van het eerste recept, dus ideaal als je nog wat restjes hebt. Ook dit recept kan je makkelijk mee nemen voor een heerlijke lunch. Oh en mocht er op je school, werk of stage geen vork beschikbaar zijn, vergeet dan niet om die ook van thuis mee te nemen ;).

Lunch to go #2 – pastasalade

Wat heb je nodig?

  • Volkoren penne of farfelle (ongeveer 50-75 gr per persoon)
  • 1 paprika
  • 1/3 komkommer
  • Handje snoeptomaatjes
  • 2-3 handjes veldsla
  • Fetakaas (ongeveer 50 gr)
  • Falafel balletjes (een andere vleesvervanger kan ook, denk bijvoorbeeld aan groenteballetjes, vega kipstukjes of reepjes vega krokante kipschnitzel).
  • Mosterd dille saus (bijv. die van Yildriz)

Zo maak je het:

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Spoel de pasta af in een vergiet met koud water en laat afkoelen. Eventueel kan je dit ook de avond van tevoren al doen.
2. Halveer de falafelballetjes en bak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze afkoelen. Dit kan je ook eventueel een avond van tevoren al doen.
3. Was de paprika, komkommer en snoeptomaatjes. Snij de paprika, komkommer en fetakaas in blokjes. Halveer de tomaatjes.
4. Gebruik een vershoudbakje of een saladebeker om de salade mee te nemen. Begin met de pasta. Voeg vervolgens de falafel toe. De volgende laag is de fetakaas. Hier bovenop komt de gesneden groente. Doe hier nog een scheut mosterd dille saus overheen. Top de salade af met wat veldsla. Mix de salade pas wanneer je deze gaat eten :).

Tip: gebruik eventueel een klein koelelement om je lunch langer koel te houden.

Photo by S’well on Unsplash