Album: I Am They – Faithful God

Hij is al een poosje uit, het nieuwe album van I Am They. Hun muziek kwam ik voor het eerst tegen tijdens de EO-Jongerendag van 2019, en ik was gelijk verliefd. Alle muziek die ze maken is zo eigen en daardoor ook zo puur! Je herkent hun stijl direct. Toen ik hoorde dat hun nieuwe album Faithful God uit was, wilde ik het direct gaan luisteren. Dit zijn mijn favorieten!

Faithful God

Het gelijknamige nummer kan natuurlijk niet ontbreken. Vaak is dit ook een beetje de stijl waarin het album geschreven is. Dit nummer pakte me gelijk! Dit is een nummer waarin iedereen zich denk ik wel kan herkennen, bijvoorbeeld door donkere tijden die je meemaakt. Dat kan corona zijn, of dat je al langer niet lekker in je vel zit. Veel mensen ontkennen dit. Maar het mooie van I Am They is dat ze erkennen dat je het soms moeilijk hebt. Maar Hij laat je niet gaan! En dat over dat vertrouwen zingen ze dan ook. ‘Ik zal zingen in vuur en donder, want U staat aan mijn kant, ik vertrouw U met mijn leven! Hij is trouw.’ Juist in deze tijd is dit een prachtig nummer!

Lift my eyes

Ook in dit lied spreekt het vertrouwen in God een rol. I Am They erkent de gebrokenheid van je leven. Het moment waarop je niet meer weet wat je moet, kijk dan omhoog, naar de hemel, en bedenk dat je geliefd bent. Het mooiste stuk van het lied vind ik: ‘Als U dicht bij de gebrokene bent, dan bent U hier bij mij. U neemt mijn verdriet in Uw handen en verandert het in overwinning.’ Wij weten misschien niet waarom we dit meemaken, maar we mogen erop vertrouwen dat Hij bij ons is en Hij ons naar de overwinning leidt.

Holding onto hope

Dit lied heeft dat heerlijke muzikale wat I Am They zo speciaal maakt. Ook dit lied gaat vooral over de trouw van de Heer. ‘Ik houd me vast aan de hoop als alles om me heen niet in mijn controle is. Ik weet dat Degene die mijn ziel vasthoudt me nooit zal teleurstellen en nooit laat gaan. Dus hou ik vast aan hoop!’ Lijkt me een mooie om mee af te sluiten, helemaal in deze tijd!

Als je het even niet meer ziet zitten en twijfelt aan God is dit een perfect album om opgevrolijkt te worden. Ik hoop dat jullie net zo van Faithful God genieten als ik!

Volg je Huis van Belle al op Spotify? Op ons profiel kun je veel afspeellijsten vinden met de nieuwste christelijke muziek en de allerfijnste nummers.