Boekreview: Missie

Het zou je maar gebeuren… Heb je eindelijk een vriend, gaat hij op missie in Afghanistan. Hoe moet je daar nu mee omgaan? Mirjam Kooijman schreef er een heerlijke en pakkende Young Adult roman over: Missie.

Spanje

Lisa houdt van Spanje. Haar moeder heeft een Spaanse afkomst en de vakanties naar Spanje zijn haar lievelingsdagen van het jaar. Dit verandert alleen wanneer er plots een nieuw gezin in de kerk verschijnt. Lisa raakt helemaal ondersteboven van een van de jongens. Nils heet hij, blijkt later.

Niet alleen Lisa lijkt gevoelens voor Nils te hebben, maar bijna ieder meisje uit de buurt ziet wel iets in hem. Daarom probeert Lisa om hem uit haar hoofd te zetten. Maar of dat op vakantie in Spanje lukt, dat is nog maar de vraag.

Afghanistan

Het kost dan wel tijd en een hoop verwarrende gevoelens, maar toch komt de dag dat Nils en Lisa verkering krijgen. Wat hebben ze het heerlijk samen! Gezellig bij elkaars familie langsgaan, het kan gewoon niet beter. Helaas is deze fijne tijd maar van korte duur. Ondanks dat Lisa wist dat Nils in dienst is, had ze nooit gedacht dat hij uitgezonden zou worden. En dan nog wel naar Afghanistan… in de kerstperiode! Hoe kunnen ze dit hen nu aandoen? Er breken angstige en eenzame tijden aan voor Lisa. Gelukkig heeft ze nog haar vriendinnen en natuurlijk de stage op de basisschool van haar jeugd. Wat een geweldige kinderen zijn het toch in haar klas. Als ze de missie van Nils even nét te spannend vind, weet een van de kinderen haar wel weer op te vrolijken of af te leiden. Maar dan krijgt Lisa schokkend nieuws uit Afghanistan. De angst, spanning en het verdriet neemt alleen maar toe. Het enige dat Lisa nu nog kan doen, is vertrouwen op God.

Aanrader!

Er worden een heleboel onderwerpen beschreven in Missie. Het is een heel gezellige roman en je hebt echt het idee dat je deel uitmaakt van de familie. Je eet mee aan de tafel, krijgt een glimlach op je gezicht door de ondeugende kinderen in de klas en ook jouw hart gaat kloppen voor Nils. Het boek Missie niet meer kunnen wegleggen is gegarandeerd!

Wat zou jij doen als je je vriend (of bestie) maanden niet kan zien door bijvoorbeeld zijn studie of werk?

Photo by Jonas Jacobsson on Unsplash