Diane’s zomer capsule wardrobe

In deze blog neem ik je mee in mijn switch naar mijn lente/zomer garderobe. Hier keek ik erg naar uit. Ik woon dicht bij het strand en houd echt van de zomer. Al ben ik qua huid en haar een herfsttype, toch is de zomer mijn favoriete seizoen. Door vorig jaar al mijn kleding al uitgezocht te hebben bracht dat zoveel overzicht voor mij. In een mum van tijd was ik klaar. Bepaalde items zijn tijdloos die passen ook prima in mijn zomer capsule wardrobe. Dit heb ik dan ook gedaan.

In totaal mag ik opnieuw weer 37 stuks uitkiezen. Mijn bovenstukken bestaan uit verschillende blousjes, twee truien, een spijkerjasje, een aantal jumpsuits, overhemdblouses en dan natuurlijk nog een heel aantal jurkjes. Die combineer ik dan met verschillende rokjes, zoals mijn maxirok met panterprint, een aantal skinny’s, een shortje en een paar culottes. Voor schoenen ga ik dan voor flipflops, witte sneakers, espadrilles en een stel Toms. Zo ben ik helemaal zomer-ready!

Tips om je kast en kleding uit te zoeken:

Tip 1: Pas alles. Check of het je nog goed staat of dat de rek, vorm of model eruit is. Zoja? Weg ermee (bijvoorbeeld naar de kringloop of een kledingcontainer!) Ook als je er niet meer blij mee bent, kan het naar iemand anders!

Tip 2: Maak combinaties van zomerkleding die je al hebt en wat je nieuw hebt gekocht. Erg handig en verrassend!

Tip 3: Basics die nog goed zijn, niet weggooien. Het kan altijd van pas komen.

Tip 4: Haal een sopje door je kledingkast, en je bent klaar voor de zomer!

Tips voor het shoppen van nieuwe zomer-items!

Mocht je nieuwe items willen shoppen voor je zomerstash, heb ik ook nog wat tips:

  1. Kies voor linnen. Deze stof is op het moment erg populair en is ontzettend luchtig voor de warme zomerdagen. Aanrader dus.
  2. Kies in plaats van een donkere jeans voor een witte jeans, je zal merken dat dit vele malen koeler is dan een gekleurde jeans.
  3. Rieten tassen zijn op het moment erg hip. Leuk voor het strand en ruim genoeg voor een fles zonnebrandcrème en een flesje water. Ook erg hip als je verse producten haalt op de markt. Of tijdens je vakantie, heerlijk zomers. Riet geeft ook een mooi contrast met kleding.
  4. Mocht je nieuwe zomerse schoentjes nodig hebben kies dan voor Toms. Ze lopen heerlijk en zijn stijlvol. Ik zit inmiddels al aan mijn tweede paar ;) Door een paar Toms te kopen schenk je nieuwe schoenen aan een kind in nood: ‘One for One’
  5. Panterprint is deze zomer ook helemaal hip. Dit was het vorig jaar al maar zie je nu steeds vaker. Thanks Nel Veerkamp!
  6. Een lange rok of een korte rok? Maxi skirts of jurken zijn handig. Ook goed te dragen op een frisse zomerdag met sneakers eronder.

Hoe ziet jouw zomergarderobe eruit? Tell me!