Friday Fun .. vandaag even niet

Het is vaste prik, op vrijdagmiddag vind je hier de Friday Fun, met leuke filmpjes en grappige foto’s. Maar vandaag even niet. Misschien is het je ook wel opgevallen. Er is zoveel ellende aan de hand momenteel. Vannacht sliep ik bij een vriendin en hadden we het erover: is het nou erger dan tien jaar terug? Of zien we gewoon meer omdat we via twitter alles tot ons kunnen nemen? Het maakt niet uit. Het neemt namelijk niet weg dat je er koud van wordt. Dat je je misschien wel afvraagt waar dit eindigt. Dat het onbehaaglijk voelt dat wij hier relatief zo weinig te lijden hebben. Dat je misschien weleens een beetje bang wordt. Dat je misschien wel meer uit gaat zien naar Jezus die terug komt.

Daarom vandaag even geen Friday Fun. Maar drie manieren waarop jij in actie kunt komen en misschien maar iets heel kleins kunt doen.

haralddoornbosFoto via twitter @HaraldDoornbos die hij kreeg van een van de vluchtelingen

Crocs voor bootvluchtelingen

Opgesloten in een ruim, met zijn allen op elkaar. Opeengepakt in een ruim in een groot schip, hopend op een betere toekomst. Slechter dan wat je achterliet bestaat namelijk niet. 700 vluchtelingen die door mensensmokkelaars over zee werden vervoerd, zijn verdronken. Je kunt via Amnesty geld overmaken of like deze Facebookpagina en zie wat je kunt doen. Antoinette Moraal heeft contact gezocht met mensen daar en wat op dit moment nodig is, voor mensen die in vluchtelingenkampen op Malta verblijven: Crocs (hoeft niet persé van het merk Crocs te zijn, maat 26 t/m 43) en vette crème’s voor zeer droge huid (denk aan Vaseline intensive care, Bodylotions voor droge huid, bodybutter etc). Stuur het naar: Hulpactie bootvluchtelingen, Rietlaan 110, 3893 GS ZEEWOLDE.

prostitie

Tekenen voor prostituees

Volgens de documentaire Jojanneke in de Prostitutie werkt meer dan zeventig procent van de prostituees (vrouwen die voor geld seks hebben) gedwongen. Dat betekent dat ze vaak heel weinig geld krijgen, in heel slechte omstandigheden leven, mishandeld worden, gewoon uitgebuit. Dit moet stoppen! Je kunt een petitie ondertekenen. Met deze petitie gaat de organisatie Expose naar de Tweede Kamer en proberen het bezoeken van prostituees strafbaar te stellen. Hier kun je tekenen.

nigeria

Bidden voor de meiden in Nigeria

We blijven hier aandacht voor vragen. Vrouwen en meiden zijn het doelwit van Boko Haram in Nigeria, afgelopen jaar zijn er 2500 vrouwen ontvoerd. De meiden worden vaak gedwongen te trouwen met  de ‘strijders’ van Boko Haram. Blijf bidden voor de meiden, ze zitten nu al meer dan een jaar vast, na hun brute ontvoering op 15 april vorig jaar.

Voel je je soms machteloos? Bid en realiseer je in wat voor gezegende omstandigheden je opgroeit. Bespreek het vanavond eens met je ouders aan tafel en bid er met elkaar voor. Open je ogen en kijk om je heen. Van de week stond er een jonge vrouw bij de Lidl te bedelen toen ik daar boodschappen wilde doen. Ze kon geen Nederlands en ik had geen losgeld op zak. Ik kon haar niet (meer) voorbijlopen. Niet nu. Niet nu beelden van mensen drijvend op zee op mijn netvlies stonden. Ik kocht een tasje boodschappen voor haar. Het zijn druppels op een gloeiende plaat. Maar met elkaar zijn we heel veel druppeltjes.

 Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij, en de zee is er niet meer. Openbaring 21:1

Hoofdfoto: Massimo Sestini—Polaris