Let’s talk about…seks!

Ja dames, het moet er toch een keer van komen…Eh nou ja, van PRATEN over seks dus he :) Misschien heb je Het Genante Gesprek al gehad met je moeder en weet je alles al. Hartstikke goed. Maar vaak blijkt dat veel meiden heel nieuwsgierig zijn maar lang niet alles weten en het ook moeilijk vinden om te vragen. En toch is het belangrijk dat je weet waar je aan begint!

Ik begin dus even met vragen naar jouw reactie: laat me weten welke vragen je graag beantwoord zou willen zien over seks, dan kunnen deze blogs (ja er komen er meer :)) nog beter ingaan op wat jou bezighoudt.

Fladderende vlinders

Als je tussen de 12 en 16 bent, zoals jij waarschijnlijk bent, dan begint het van binnen een beetje te kriebelen. Je wordt serieus verliefd, vindt een jongen leuk en vindt het fijn om met hem te zoenen. En door elkaar te zoenen…gebeurt er wat met de vlinders die in je buik zitten. Die had je al, want je bent verliefd. Maar als je aan het zoenen bent, dan beginnen die vlinders flink te fladderen. En die van hem ook. Eigenlijk willen die vlinders uit hun kooitje, jouw buik, naar zijn kooitje. Hoe je dat merkt? Je voelt van alles in je lijf, krijgt het een beetje warm en het kan zijn dat je bij hem iets begint te voelen. Dat heeft ie misschien wel een stijve (een wat?? check hieronder) en wil graag meer dan een beetje zoenen. Dus je duwt je lijf een beetje tegen hem aan, gaat een beetje heftiger zoenen, je hand beweegt zich wat lager dan zijn rug…STOP

Er klaar voor zijn

Weet je wat heel belangrijk is voor het zover is? Dat je hebt bedacht hoe ver jij je vlinders wilt laten vliegen. Want op dit verhitte moment is de kans groot dat de vlinders voor jou gaan denken en jouw hoofd het een beetje af laat weten. Het kan ook zo zijn dat die leuke jongen op wie jij hartstikke verliefd bent een ander plan heeft. Misschien wil hij zijn vlinders wel lekker het kooitje uitlaten en richting jou laten vliegen. Maar als jij daar nog niet klaar voor bent? Dat is dat handig om van te voren te weten en met jezelf af te spreken. Maar hoe doe je dat dan?

Tips om je grenzen aan te geven

  • Onthou: je bent geen eendagsvlinder. Zoenen en vrijen/seksen doe je niet zomaar met iemand, toch? Jezelf blootgeven is letterlijk en figuurlijk kwetsbaar. Dat doe je niet aan de eerste de beste. Ook is het niet handig om te vroeg te beginnen met seks, ten eerste omdat je lichaam gewoon nog niet uitgegroeid is. Ten tweede, omdat je hormonen (die vlinders dus) het soms van je overnemen en je zelf niet altijd helder kunt denken. Ten derde, geloof ik erin dat seks iets is wat tussen twee mensen hoort die echt van elkaar houden en zich aan elkaar verbonden hebben. Ik wil er graag mee wachten tot ik getrouwd ben en ik beloof je, dat is zeker niet makkelijk maar het kan. Ik doe het ook! (zo, geef ik me hier ff bloot :)) Hiermee zeg ik niet dat jij dit ook ‘moet’ doen, maar hoe ik het doe. Het is goed om hier over na te denken en ook stil te staan bij wat God wil. Er komen dan ook allerlei andere vragen: hoe ver ga je dan wel? Daar gaan we t n andere keer over hebben.
  • Oke, heb je over bovenstaande nagedacht? Dan is het handig dat je bedenkt hoever jij die vlinders wilt laten fladderen. Tussen zoenen en seks zitten heel veel stappen. Mag hij aan je borsten zitten? Wil je zijn dinges aanraken? Wil je dicht tegen hem aan staan? Of wil je juist niet eens zoenen maar gewoon vriendschappelijk zijn? Vertel hem dat dan ook. Zo leer je elkaar echt goed kennen!
  • Praat er met je vriendje over. Ja dat is superscary maar echt het beste. Hij zal het vast ook spannend vinden maar het is best leuk om hem een beetje verlegen te zien toch? Als hij van je houdt, dan zal hij je met respect behandelen.
  • Jongens die meer willen dan jij en je willen dwingen (met woorden of met hun handen, allebei even erg) om verder te gaan dan je zelf wilt – wegwezen! En nooit meer een woord tegen hem zeggen. Jij bent een Belle! En zo moet hij je ook behandelen.
  • Praat met je ouders, een jeugdleider of met je vriendinnen erover.
  • Het is niet raar als je het lekker vindt als hij tegen je aanstaat of als je zoent. Dat is hartstikke natuurlijk en heeft iedereen. Schaam je daar dus niet voor.

*Stijve: als hij opgewonden wordt, wordt zijn penis/dinges/hoejehetooknoemt hard door het bloed dat er doorheen stroomt. Dat noem je een stijve/harde of een erectie.

Wil je meer weten? Van mij of over seks in het algemeen? Laat je vragen hieronder achter of stuur een mailtje!