Happy Sunday – God vergeten?

“U hoort mijn stem. Sluit uw oor niet voor mijn zuchten en mijn hulpgeroep. Altijd als ik roep, bent u nabij; u zegt mij: ‘Wees niet bang.’” -Klaagliederen 3: 56-57

Het is tweede kerstdag, een ontspannen dag thuis. Ondanks dat het een dag is waarin ik rustig aan kan doen en me nergens druk om hoef te maken wordt het opeens tijdens het eten te veel. Ik zit huilend aan tafel. En waarom? Ik weet het niet. Ik ben moe, het loopt over en alles is eigenlijk te veel.

Inmiddels is het een paar maanden later en het gaat nog steeds niet zo goed. Alles kost enorm veel energie en op sommige dagen is het na een uurtje al op. Ik probeer open te zijn tegenover vrienden en anderen in mijn omgeving over mijn vermoeidheid en mijn stress. Dat lukt niet altijd, vaak weet ik niet eens wat ik erover moet zeggen.

Bij God komen

Naast dat het goed is om hier met mijn vrienden erover te praten, is het ook goed om daar met God over te praten. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik mezelf daar vaak aan moet herinneren en dat het niet vanzelf gaat. Het is fijn om mensen om je heen te hebben die aan je denken en die je kunnen opvrolijken. Maar God is toch echt degene die altijd onvoorwaardelijk voor je klaar staat.

Laatst pakte ik ’s ochtends mijn telefoon en daar las ik mijn dagelijkse Bijbeltekst. “U hoort mijn stem. Sluit uw oor niet voor mijn zuchten en mijn hulpgeroep. Altijd als ik roep, bent u nabij; u zegt mij: ‘Wees niet bang.’” (Trouwens echt een aanrader om in te stellen op je telefoon dat je elke dag een Bijbeltekst krijgt. Geeft mij vaak toch even een fijn gevoel in de ochtend.) Toen ik deze tekst las dacht ik: wauw oké. God wil ook luisteren naar me als het niet zo goed met me gaat.

Lukt het altijd?

Lukt het altijd om naar God te gaan als ik ergens mee zit? Nee. Vergeet ik God wel eens? Ja. Maar mag ik weer naar Hem terugkomen? Ja, altijd! Dus wees niet bang dat het te lang geleden is dat je naar God bent gegaan of dat je Hem een tijdje vergeten bent. Hij hoort je stem en Hij is bij je.

Happy Sunday!

  

Ben jij al lid van onze club? Als clublid krijg je 6 keer per jaar de Belle op de mat, dit mooie welkomstpakket, toegang tot het forum en exclusieve korting op onze evenementen. Dat wil jij toch ook?

Als lid van onze club heb je deze 6 voordeeltjes zo maar te pakken:

♥ Je krijgt 6 keer per jaar ons tijdschrift Belle op de mat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, school, vriendschap en nog veel meer.
♥ Elk jaar een cadeautje op je verjaardag
♥ Je krijgt toegang tot ons online forum waar je met andere Bellemeiden kunt kletsen
♥ Iedere maand ontvang je een nieuwsbrief met toffe extra’s
♥ Je krijgt korting op onze evenementen zoals de Belledag
♥ Het belangrijkste: je hoort bij een supergezellige club meiden die net als jij geloven en Belle zijn!

+ bij 3000 clubleden verloten we een te gekke roze Fuji Instax Polaroidcamera!