Happy Sunday – Vrede van God

“Laat de Heer uw vreugde blijven; ik zeg u nogmaals: wees altijd verheugd. Laat iedereen u kennen als vriendelijke mensen. De Heer is nabij. Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden. Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, uw hart en gedachten in Christus Jezus bewaren.” – Filippenzen 4: 4-7

“Maar wat geloof je dan eigenlijk als je christen bent? Wie is Jezus dan?” Zomaar vragen die weleens aan mij gesteld worden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dan vaak met mijn mond vol tanden sta. Ehh… ja ik weet best wat ik geloof. Maar als iemand dat zomaar aan mij vraagt voelt het alsof ik een soort supergelovige moet zijn om dat uit te kunnen leggen. En ik ben geen supergelovige. Ik heb geen enorme Bijbelkennis en ik ben ook geen groot christelijk spreker.

Vrede voor dit huis

Wat moet je dan vertellen over je geloof aan anderen die misschien niet geloven? In Lucas 10 staat een gedeelte waarin Jezus 72 leerlingen op weg stuurt. Hij zendt ze uit om aan mensen over het koninkrijk van God te vertellen. In dat gedeelte staat: “Als jullie een huis binnengaan, zeg dan eerst: “Vrede voor dit huis!”. Een van de dingen die Jezus dus belangrijk vindt om uit te dragen is zijn vrede. Oké, vrede. Iedereen kan zich wel iets voorstellen bij vrede, het kan bijvoorbeeld geen oorlog betekenen of rust. Maar het klinkt eerlijk gezegd nog steeds vaag als je aan iemand vertelt dat je vrede krijgt van God.

Ik geloof dat als jij iets van jezelf laat zien dat heel veel kracht heeft.

Wanneer wordt dan wel duidelijk wat die vrede is? Ik denk dat het belangrijk is om kwetsbaar te zijn. Op het moment dat je alleen vertelt over Gods vrede dan blijft het heel abstract. Maar als je vertelt wat jou geraakt heeft, hoe jij God hebt leren kennen en wat Gods vrede voor jou betekent, wordt het opeens een persoonlijk verhaal. Ik geloof dat als jij iets van jezelf laat zien dat heel veel kracht heeft.

Natuurlijk blijft het nog steeds lastig wat je dan precies kunt zeggen of vertellen. Maar ik hoop dat je iets uit de tekst uit Filippenzen kan halen op dat moment. Als je vriendelijk bent voor de mensen om je heen kunnen mensen daar ook God in zien. En ook als je niet weet wat je kunt zeggen, God is erbij. Vraag God wat je nodig hebt. Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, je hart en gedachten in Jezus bewaren.

Heb jij weleens iets verteld over God aan een ander? Wat vertelde je toen?

Ben jij al lid van onze club? Als clublid krijg je 6 keer per jaar de Belle op de mat, dit mooie welkomstpakket, toegang tot het forum en exclusieve korting op onze evenementen. Dat wil jij toch ook?

Als lid van onze club heb je deze 4 voordeeltjes zo maar te pakken:

♥ Je krijgt 6 keer per jaar ons tijdschrift Belle op de mat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, school, vriendschap en nog veel meer.
♥ Je krijgt toegang tot ons online forum waar je met andere Bellemeiden kunt kletsen
♥ Natuurlijk krijg je korting op onze evenementen zoals de Belledag
♥ Het belangrijkste: je hoort bij een supergezellige club meiden die net als jij geloven en Belle zijn!

+ bij 3000 clubleden verloten we een te gekke roze Fuji Instax Polaroidcamera!

Photo by Masaaki Komori on Unsplash