Happy Sunday – Op God gericht

Sometimes I think: what will people say of me? When I’m only just a memory. When I’m home where my soul belongs. Was I love? When no one else would show up. Was I Jesus to the least of us? Was my worship more than just a song?  

Live Like That – Sidewalk Prophets

Al lopend door de winkelstraat kom ik langs een soort “uitvaartwinkel”. Een plek waar je kunt nadenken over je uitvaart en hoe je die zou willen invullen. Ikzelf ben eigenlijk nooit bezig met mijn dood of met hoe mijn uitvaart eruit zou moeten zien. Ook nu ik er wel even bij stilgezet word, denk ik niet dat ik bepaalde ideeën heb over hoe ik het mooi zou vinden. De uitvaartdienst zelf maakt me dus niet zoveel uit. Maar mijn nalatenschap wel. Wat onthouden mensen van mij? Wat zullen ze over me zeggen?

Liefdevolle herinnering

Natuurlijk wil ik dat mensen met liefde aan mij denken. Dat ze aan me terugdenken aan een mooi mens die liefde had voor de mensen om haar heen. Ik zeg ‘natuurlijk’ omdat ik denk dat vrijwel iedereen dat wel wil. Iedereen wil denk ik wel geliefd worden en liefdevol herinnerd worden. Dit nummer van de Sidewalk Prophets geeft denk ik een richtlijn voor hoe je liefdevol kunt leven. Een vrije vertaling van het refrein: ik wil zo leven en alles geven wat ik heb. Alles wat ik zeg en doe wijst naar U.

Wat dat echt betekent voor mijn dagelijks leven is nogal wat. Het is echt wel een grote beslissing om alles te doen, gericht op God. Hoe ik dat zelf zou vormgeven weet ik nog niet. Misschien door elke dag stil te staan bij God en daar vanuit mijn dag te beginnen?

Ben wel benieuwd hoe jullie hierover denken. Hoe kun je zo leven dat alles op God gericht is?

Happy Sunday!

Ben jij al lid van onze club? Als clublid krijg je 6 keer per jaar de Belle op de mat, dit mooie welkomstpakket, toegang tot het forum en exclusieve korting op onze evenementen. Dat wil jij toch ook?