Het is chocoladecakedag! (bijna dan)

Want het is eigenlijk pas morgen chocoladecakedag. Maar ja, een zaterdag is gewoon een uitstekende dag om een chocoladecake te bakken, dus we delen gewoon vandaag al een receptje voor een overheerlijke en easy peasy mugcake. Met chocolade, of course! Yummm.

Dit heb je nodig:

♦ 40 gram pure chocolade

♦ 40 gram boter

♦ snuf zout

♦ 1 eetlepel suiker

♦ 2 eetlepels bloem

♦ snuf bakpoeder

♦ 1 ei

Zo maak je het:

Stap 1: Breek de chocolade in kleine stukjes in een mok. Voeg de boter en het zout toe en smelt het kort in de magnetron. Roer het even door om ervoor te zorgen dat alle stukjes chocolade smelten.

Stap 2: Voeg nu de suiker, bloem en bakpoeder toe. Meng het tussendoor steeds even goed met een vork.

Stap 3: Voeg het ei toe en klop even flink op met de vork, zodat je een glad beslagje krijgt.

Stap 4: ‘Bak’ de cake 1 minuut in de magnetron op 750W. Laat het daarna 2 minuten rusten en afkoelen.

En dan… geniet van je chocoladecakeje! Easy, zei ik je toch?

Ga jij deze mugcake proberen? Deel je foto’s met ons op Insta! ♥

Photo by Toa Heftiba on Unsplash