I was here

Momenteel is mijn favo liedje I was here van Beyonce. Niet alleen omdat ik Beyonce een powervrouw vind die mooi zingt en geweldig danst maar ook vanwege de boodschap in het liedje. Het zette me aan het denken.

Wat wil ik eigenlijk gedaan hebben in dit leven? In onze bio’s geven we daar als bloggers antwoord op en het kostte me geen moeite een topvijf te maken. Maar als ik erover nadenk wat ik achter wil laten in deze wereld als ik hier straks niet meer ben (best eng om over na te denken) dan gaat dat wel een beetje dieper dan een jurk van La Dress.

Beyonce zegt voordat ze gaat zingen: I searched around the world to find myself. Ik heb de hele wereld afgezocht om mezelf te vinden. Ik heb er ook vrij lang over gedaan mezelf te vinden. Toen ik vijftien was, was ik heel erg depressief. Ik wilde eigenlijk niet meer leven. Dat was superheftig. Ik dacht er al helemaal niet aan wat ik dan achter zou willen laten als ik er niet meer zou zijn. Pas toen ik jaren later op zoek ging naar mezelf, wie ik nou eigenlijk was, ontdekte ik dat wel. Ik ontdekte dat ik Eline was en dat ik geliefd was. Dat er iemand onvoorwaardelijk van mij houdt. Dat is God. Zo vond ik mijn ‘identiteit’, mijn echte ik.

En ik vond ook waar mijn echte ik van hield: van dansen, van rood, van mensen om me heen. En ik vond mijn opdracht in de wereld: hoop. Want als je depressief bent geweest en je bent daar weer uit gekomen, dan weet je dat hoop echt heel belangrijk is. Het is de reden waarom je leeft.

Ik ga je later nog veel meer hierover vertellen (als je dat tenminste wilt :) maar wil nu aan jou vragen: weet jij al wie je bent? Hoe ga je dat ontdekken? En hoe gaan mensen later weten: Jij was here? Ben heel benieuwd! Let me know in de comments of stuur een mailtje!

I wanna leave my footprints on the sands of time
Know there was something that, and something that I left behind
When I leave this world, I’ll leave no regrets
Leave something to remember, so they won’t forget

I was here…
I lived, I loved
I was here…
I did, I’ve done, everything that I wanted
And it was more than I thought it would be
I will leave my mark so everyone will know
I was here…

I want to say I lived each day, until I died
I know that I had something in, somebody’s life
The hearts I have touched, will be the proof that I leave
That I made a difference, and this world will see

I was here…
I lived, I loved
I was here…
I did, I’ve done, everything that I wanted
And it was more than I thought it would be
I will leave my mark so everyone will know

I was here…

I was here…
I lived, I loved
I was here…
I did, I’ve done, everything that I wanted
And it was more than I thought it would be
I will leave my mark so everyone will know
I was here…

I just want them to know
That I gave my all, did my best
Brought someone to hapiness
Left this world a little better just because…

I was here…

I was here…
I lived, I loved
I was here…
I did, I’ve done, everything that I wanted
And it was more than I thought it would be
I will leave my mark so everyone will know
I was here…

foto: www.woostercollective.com