Lauren Daigle – Verlangen naar de hemel hier op aarde

Lauren Daigle is een samenwerking aangegaan met niemand minder dan Jon Foreman. Eerlijk is eerlijk zei die naam me niks, totdat ik het even ging googelen. Hij is de zanger en songwriter van de band Switchfoot! Jon brengt zijn tweede soloalbum genaamd ‘Departures’ en een van de songs op dit album is samen met Lauren Daigle.

Twijfel en onzekerheid

In een interview vertelt hij dat hij dit lied al een paar jaar geleden samen met Lauren en met zijn kleine broertje heeft geschreven. Het was gewoon samen muziek maken, liederen schrijven. Uiteindelijk is er niks met deze liederen gebeurd. Totdat 2020 aanbrak. Hij vertelt in een ander interview wat zo’n jaar met hem gedaan heeft. Al die angst en twijfel, de onzekerheid. Hij zegt dat hij gelooft dat hij hier niet de enige in is. Toen hij dit lied weer tegenkwam was er geen twijfel meer: dit lied heeft de wereld nu nodig!

‘Oh, how I long for heaven in a place called earth

Where every son and daughter will know their worth

Where all the streets resound with thunderous joy

Oh how I long for heaven in a place called earth’

A Place Called Earth

Hierboven staat het refrein van het nummer ‘A Place Called Earth’. Ik moet zeggen dat ik eerst echt moest wennen aan de muziek. Maar na een tweede keer luisteren was ik echt verliefd! De muziek heeft iets mysterieus, iets magisch. En tegelijkertijd is de muziek heel simpel, wat in mijn ogen echt precies bij de tekst past. In het refrein zingen ze namelijk: ‘Hoe ik verlang naar de hemel op een plek dat aarde heet, waar elke zoon en dochter hun waarde kent, waar op alle straten vreugde zal klinken’.

Verlangen naar een betere tijd

Het doet me zelfs een beetje denken aan de strekking van ‘Lichtstad Met Uw Paarlen Poorten’ of ‘One Day’. Dat bedoel ik echt positief! Het verlangen naar een betere tijd, vreugde. En ik denk inderdaad dat we dit allemaal wel kunnen gebruiken! Zelf zegt hij over dit lied: ‘It feels amazing to finally share these songs with you. To get these songs off my chest in the hopes that they might bring you light and truth on your journey.’

Heel eerlijk? Als ik ‘A Place Called Earth’ hoor word ik erg nieuwsgierig naar de rest van het album van Jon Foreman. De muziek en de tekst sluiten zo mooi op elkaar aan en is precies wat we nu kunnen gebruiken! Ook komt Lauren Daigle binnenkort met een nieuwe single en ik kan niet wachten tot ik ze eindelijk kan beluisteren!

De interviews kan je hier en hier vinden.