Meatless Monday: snelle gnocchi met gegrilde groenten

Hi meiden! Zo, hopelijk hebben jullie ondanks alle maatregelen een leuke kerstvakantie achter de rug waarin je lekker hebt kunnen bijkomen van alles. Deze keer deel ik met jullie een simpel maar heerlijk recept voor gebakken gnocchi met gegrilde groenten en pesto. Zelf heb ik in de vakantie namelijk ook zeker de rust opgezocht, maar ik heb net voor de Kerst ook enkele dagen via een uitzendbureau gewerkt in het magazijn van een webshop. Het werk was een beetje vergelijkbaar met vakkenvullen, alleen dan dus in een magazijn vol met mooie tassen, schoenen en portemonnees. Stiekem toch wel wat leuker dan toen ik bij de Kruidvat werkte en vooral luiers en maandverband moest vullen, haha!

Waar ik het normaal na een dag thuis studeren heerlijk vind om in de avond rustig en uitgebreid te koken, wil ik na zo’n lange dag staan en sjouwen maar één ding als ik thuiskom: snel een groot bord met lekker eten voor mijn neus zonder te veel gedoe. Nu kan dat natuurlijk door eten te bestellen à la ‘koken met Hazes’, maar met een recept zoals dit ben je ook lekker snel klaar! Alle producten die je nodig hebt zijn namelijk al ‘klaar’, je hoeft het alleen nog bij elkaar te voegen en te bakken.

Wat heb je nodig (2-3 personen):

  • 1 zak diepvries gegrilde groenten (van Bonduelle of huismerk). Ga uit van ongeveer 200 gram groenten per persoon.
  • 1 pak gnocchi (500 gr)
  • 1 potje groene pesto
  • Rucola-sla
  • Olijfolie om in te bakken

Zo maak je het:

  1. Verhit circa 1 el olijfolie in een ruime koekenpan of wok en bak de gegrilde groenten op middelhoog vuur volgens de instructies op de verpakking (circa 8-10 minuten).
  2. Voeg na ongeveer 7 minuten de gnocchi toe. Vaak zitten de ‘bolletjes’ een beetje aan elkaar geklonterd in de verpakking, probeer ze in de pan voorzichtig van elkaar los te maken zodat je ze makkelijk door de groenten kan scheppen.
  3. Blijf gedurende 3-4 minuten het geheel om scheppen zodat de gnocchi goed kunnen meebakken. Test of de gnocchi gaar is door een bolletje te proeven.
  4. Zet het vuur uit, voeg naar smaak de pesto toe en roer deze door het de gnocchi met gegrilde groenten.
  5. Verdeel de rucola over je vol geschepte bord en geniet van je zelf gekookte maaltijd!

Eet smakelijk!

Een paar suggesties voor als je toch ietsje uitgebreider wilt koken:

  • Voeg 1 bakje gehalveerde cherrytomaten toe bij stap 2.
  • Rooster een handje pijnboompitten en voeg deze bij stap 4 toe.
  • Serveer er vegetarische gehaktballetjes of groenteballetjes bij.
  • Fan van kaas? Serveer met strooikaas of mozzarellaballetjes.

Wat is jouw lievelingsgerecht na een lange dag?

Ben je op zoek naar meer kookinspiratie? Klik hier om alle recepten van Meatless Monday te bekijken.

Photo by Kenta Kikuchi on Unsplash