Mijn tweedehandskleding vondsten

YAY!! De lente is er!! Ik mag gaan switchen met mijn kleding en ik heb wat nieuwe verantwoorde (tweedehands) items gekocht. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het lastig vind om verantwoorde kleding te kopen, vaak vind ik ze ‘toch niet helemaal’ voor het geld wat ik ervoor moet neer leggen.

Mijn tweedehands vondsten

Sinds afgelopen januari kreeg ik liefde voor het merk Fabienne Chapot en vooral de lobster print vond ik tof! Tijdens het scrollen op Marktplaats heb ik precies zo’n lobster blouse van Fabienne Chapot kunnen scoren, Voor maar liefst minder dan de helft. Tijdens Koningsdag op een rommelmarkt vond ik nog meer hele fijne items. Zoals een blouse jurkje van Soya concept, een jurkje van Kookaii, zwarte blouse met borduursel van Zara, en een doorschijnend T-shirt van Zara (leuk met een hemdje eronder.)

Ik zie er naar uit om volgende maand mijn capsule wardrobe volledig om te switchen naar mijn lente en zomer wardrobe. Het duurt niet heel lang meer voordat mijn challenge erop zit. Ik ben benieuwd wanneer ik in mijn laatste blog ervoor kies om door te gaan met de capsule wardrobe of om daarmee stoppen.

Mijn tips om tweedehands te shoppen

Omdat ik zo blij ben met mijn eigen vondsten, geef ik je hieronder tips om zelf tweedehands kleding te kopen

  1. Zie je een mooie blouse, jurk of ander item in de winkel hangen of in een online shop? Kijk eerst of hij te krijgen is via Marktplaats of United Wardrobe, je zal je verbazen!
  2. Ga naar markten. Via www.meukisleuk.nl zie je waar tweedehands markten zijn.
  3. Ding af op de vraagprijs en ga niet meteen akkoord.
  4. Ga aan het einde van de dag naar een markt. Mensen willen hun handel graag kwijt en je hebt een grotere kans op meer korting dan wanneer je ’s morgens vroeg gaat.
  5. Er zijn hele mooie fairtrade kledingmerken, ze kosten vaak wat meer maar je hebt wel wat goeds. Leg alvast wat geld apart voordat je fairtrade kleding wilt kopen, want vaak is de kleding duurder omdat degene die de kleding maakt eerlijk betaald krijgt en stoffen milieuvriendelijke worden gemaakt.

Redenen om fairtrade te kopen

De laatste tijd is er veel aandacht in de media over dit onderwerp. Kleding word vaak enorm niet milieuvriendelijk gemaakt en ook de mensen die het maken worden niet eerlijk betaald en hebben slechte werkomstandigheden. Buiten dat het oneerlijk is voor kleermakers is het erg slecht voor het milieu hoe de kleding word geproduceerd. Dit is een groot probleem, wat heel lang gaat duren voordat dit opgelost is. En misschien word dit wel nooit opgelost. Jij kan er iets aan doen door zelf te beginnen met eerlijke kleding te  kopen. Als er uiteindelijk veel mensen kleine stapjes verrichten kunnen er grote wonderen verricht worden! Of door tweedehands te kopen: je zorg je uiteindelijk dat er niet opnieuw kleding word gemaakt voor jou. Hopelijk daalt de oneerlijke kleding industrie terug  doordat steeds minder mensen nieuwe kleding kopen.

Heb jij ooit een mooi tweedehands item gekocht waar je nog steeds heel er blij mee bent en een absolute topper is? Let me know!

Liefs!