Pray like you never did before

Het is biddag vandaag. Je denkt misschien: wat is dat? Of je denkt: wat moet ik daarmee? Heb je vrij vandaag of gaat je dag gewoon door? Niet iedereen viert biddag. Toch schrijf ik erover. Waarom? Omdat bidden helpt!

Biddag

Vroeger had ik altijd vrij van school en gingen we naar de kerk. Biddag voor gewas en arbeid, heette dat. Mijn moeder legde me altijd uit dat het betekende dat het lente werd, de boeren gaan de aardappels en al het andere eten in de grond zaaien en je bidt ervoor dat het allemaal goed gaat (heb ik het goed begrepen mam? ;)) En daarbij denk je ook aan mensen die geen eten hebben of die het moeilijk hebben.

Misschien geloof je niet, dan komt dit je misschien raar voor. Je eten koop je toch gewoon bij AH? Eh ja, inderdaad. Maar bidden is ook zeggen dat je dankbaar bent voor wat je krijgt. Want niet iedereen heeft het goed.

Bidden is…

Bidden is ook vragen om hulp. Als je op ziet tegen een dag op school omdat je gepest wordt. Als je concentratie nodig hebt bij je huiswerk. Als je je alleen voelt. Of als je hopeloos verdwaald bent (dan bid ik vaak).

Bidden is ook rust en stilte. Waarschijnlijk slaap je net als ik met je telefoontje onder je kussen. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat ben je bereikbaar en sta je in contact met mensen. Zo is het ook met God. Hij is 24/7 bereikbaar en je kunt altijd in contact met hem komen. Door te bidden! En als je bidt, dan krijg je heel vaak rust.

Ik bid vandaag voor:

  • mijn familie en vrienden
  • voor mezelf en mijn relatie
  • voor de ouders van die kinderen uit Belgie die omgekomen zijn door het busongeluk (brr)
  • voor jullie, meiden die Belle bezoeken (ja echt!)

Ja mag delen wat jij met bidden hebt en wat je ervan vindt. Je mag ook je lijstje delen. Maar dat hoeft niet. Want bidden is iets tussen jou en God. En dat mag je zo houden.

Bron beeld: weheartit.com