ShitSpecial #5 – Forever single

“Wat als nou nooit een jongen op mij verliefd wordt?” Heb jij dat wel eens gedacht? Ik wel. Ik was doodsbang dat ik over zou blijven. Al mijn vriendinnen zouden mooie jongens aan de haak slaan en ik bleef dan misschien wel alleen over.

Lonely, I am so lonely, I have nobody for my owwnnn – Akon

Vorige keer schreef ik over bindingsangst. Vandaag over de angst om alleen te blijven. Forever single.

De romantiek heeft zoiets magisch, dat het in de meesten van ons een verlangen losmaakt om ons eigen avontuur te beleven in de liefde.

Ik kreeg toen ik 16 jaar was verkering met mijn man. Tot die tijd heb ik best wel veel last gehad van die angst om alleen te blijven. Ik heb dus niet zo veel ervaring met single zijn. Wel ken ik veel singles en zie ik wel hoe het voor hen is. Sommigen zijn er ontspannen onder, sommigen zijn actief en ontspannen op zoek. Anderen vinden het wel moeilijk om alleen te zijn.

Verlangen naar verbondenheid

Iemand heeft ooit tegen mij gezegd: “Als je zo graag verkering wilt, dan ben je er nog niet aan toe.”  Toen ik dit hoorde, merkte ik dat ik mij ging schamen voor het verlangen naar een relatie. Kennelijk was het niet goed wat ik voelde. Ik ging toen proberen om het niet meer te willen, of niet meer zo graag te willen. Dat werkte niet. En ik ben het er ook niet meer mee eens. Het verlangen om sterk verbonden te zijn met iemand is goed.

Tips

  • Praat met vriendinnen over je angst om over te blijven. Waarschijnlijk zijn sommigen van hen zelf ook bang daarvoor en zijn ze bang dat jij een relatie krijgt en zij niet.
  • Probeer deadlines voor jezelf te vermijden. Als ik maar een relatie krijg voordat ik 15 ben of 25. De liefde laat zich niet opjagen :).
  • Blijf kritisch. Liever (nog) geen relatie, dan een relatie met iemand waar je niet helemaal blij van wordt. Lees ook deze blog daarover.
  • Als je stapelverliefd bent op iemand, trek zelf eens de stoute schoenen aan! Investeer in een vriendschap met deze persoon en durf af en toe te flirten. Wie weet bloeit er wel wat moois op!
  • Stel jezelf de vraag, wat maakt dat ik het zo nodig heb om een relatie te hebben? Soms denken we dat de ander ons compleet kan maken.
  • Probeer niet al je aandacht te richten op het krijgen van een relatie. Houd wat aandacht over om je hart ook op andere dingen te richten. Volg je hart en droom! Wat past bij jou? Ga daar mee aan de slag!

Ben jij ook wel eens bang (geweest) om over te blijven of heb jij ook een goede tip? Deel het met ons hieronder!

Deze blog werd geschreven door Daniëlle.