How to: washi tape 4!

Ik vond het hoog tijd voor een nieuwe ‘washi tape’ blog. Deze is wel een beetje anders dan de anderen. Normaal laat ik jullie vooral veel ideeën zien zodat jullie lekker inspiratie op kunnen doen. Vandaag neem ik mijn collectie rolletjes eens onder de loep en geef ik je tips over waar je goede en betaalbare tape kan kopen.

Bij elk product geef ik een aantal “sterren” voor de prijs en de kwaliteit. Vijf sterren betekend een goede prijs/kwaliteit en hoe minder, hoe slechter.

washi1

Zoals je ziet heb ik behoorlijk wat rolletjes bij de Hema gekocht in de loop van de tijd. Ik vind het prettige tape en ze zijn ook niet heel duur. Wel is het zo dat de Hema washi tape verkoopt van verschillende materialen. Daarmee vind ik het niet allemaal echte washi tape omdat het dus niet allemaal van rijstpapier gemaakt is. Als je goed kijkt kun je het verschil in materiaal zien. Het meest doffe materiaal is het ‘echte’ washi tape. Het meer glanzende is meer plakbandachtig. Op zich zijn dat ook leuke printjes, maar de kwaliteit is minder. Het tape blijft bijvoorbeeld minder goed plakken op verschillende materialen.

Prijs: ***
Kwaliteit: **/***

washi2

De printjes vond ik erg leuk en de tapejes waren ook nog eens ontzettend goedkoop. Zeker het proberen waard. Helaas kwam ik er na het openen pas achter dat ook deze tapejes van ander materiaal gemaakt zijn. Ze plakken prima (vooral op papier), maar ik vind het materiaal waarvan ze gemaakt zijn minder mooi.

Prijs: *****
Kwaliteit: */**

washi3

Laatst kwam ik erachter dat de Xenos ook tape in de collectie heeft. Veel variatie en nieuwe vernieuwende kleurtjes. Ook verandert de collectie met enige regelmaat of vind ik ineens weer nieuwe tapejes in het schap. Verrassend genoeg was de prijs heel fijn en bleek het ook echt fijne tape te zijn om mee te werken. Deze tape blijft bijvoorbeeld ook goed zitten op andere materialen dan papier, denk bijvoorbeeld aan je muur of kast.

Prijs: *****
Kwaliteit: ****

washi4 

Ook de Action doet mee met de washi tape trend. De rolletjes zijn wat kleiner dan ik ze gewend was, maar de kwaliteit lijdt daar in mijn ogen niet onder. Vrolijke kleuren en goed voor op je muur, kaften, schriften, tafel en bijvoorbeeld op een leuk kaartje.

Prijs: *****
Kwaliteit: ****

washi5

Bovenstaande rolletjes komen allemaal van webwinkels. Er zijn er genoeg te vinden als je op zoek gaat naar washi tape via google bijvoorbeeld. Ook onder de naam masking tape wordt het verkocht trouwens. Het originele washi tape is van het merk MT (dat staat voor masking tape). En hoewel je wel iets meer betaald voor deze rolletjes, vind ik ze wel het allerfijnste.

Prijs: ***
Kwaliteit: *****

washi6

Van het gekregen rolletje weet ik dat het van een webwinkel komt, al weet ik niet welke, de kwaliteit daarvan is weer minder en de prijs weet ik natuurlijk niet. Voor echt goede kwaliteit zou ik dus voor de MT rolletjes gaan, al kun je met de andere ook prima aan het plakken.

Wat vind jij belangrijker: de prijs of de kwaliteit? En waar koop jij je washi tape!? De volgende washi tape blog wordt er weer een met inspirerende foto’s! :) 

Liefs