4 keer anders lunchen op school

Ik weet niet of je het herkent, maar zelf ben ik het vrij snel zat als ik elke dag twee droge broodjes met chocoladepasta mee naar school neem. Daarom probeer ik vaak anders te lunchen, maar wel low-budget, want ik ben student. Aangezien school alweer bijna begint, vond ik dit een mooi moment om vier tips met jullie te delen om anders te lunchen op school.

1. Simpele salade

Ik hou zelf wel van een lekkere salade en een salade hoeft dan ook helemaal niet moeilijk te zijn. Laatst had ik een salade gemaakt met verse bladspinazie, avocado, rode paprika, Italiaanse kruiden en wat olijfolie. Dat nam ik mee in mijn broodtrommel, met een vriezerzakje eromheen tegen eventueel lekken of iets anders. Het was nog steeds lekker en werkte super!

2. Tosti

Maak ’s ochtends tosti’s, pak ze in aluminiumfolie en neem ze mee naar school. Ik kan niet garanderen dat ze nog warm zijn, maar zelf vind ik ze koud net zo lekker. Hetzelfde geldt voor nummer drie!

3. Pannenkoeken

Pancakes for lunch, I love it! Claim de pannenkoeken die gisteravond over waren van het avondeten of bak nieuwe. Je kunt ze besmeren met pasta of je kunt wat poedersuiker meenemen in een boterhamzakje. Let er wel op dat je dat niet los in je tas gooit, want als ie knapt ontstaat er een poederige nachtmerrie in je tas.

4. Panini’s, bolletjes, kaiserbroodjes

Je kunt ook met het brood zelf variëren. Desembrood, pitjesbrood, maisbrood, maar ook dingen als panini’s, bolletjes en kaiserbroodjes zijn allemaal broodjes die makkelijk mee naar school kunnen. Wel heel lekker voor de variatie!

Een laatste tip: neem een broodtrommel in plaats van boterhamzakjes. Dit is veel beter voor het milieu en het verminderen van plastic!

Welke tip ga jij proberen? Heb jij nog een andere tip? Laat het weten in de reacties.