5 tips om goed met geld om te gaan

School is al weer een poosje begonnen, maar in de weekenden en avonden (of nu in de herfstvakantie) doe je vast graag leuke dingen met je vriendinnen. Ook shop je graag, of vind je het leuk om in het weekend naar de bioscoop te gaan. Maar tegelijkertijd heb je niet enorm veel geld en wil je hier verstandig mee omgaan… Daarom deel ik in deze blog tips om goed met je geld om te gaan of op dingen te besparen!

Tip 1: Doe het thuis

Een simpele tip, maar heel erg geld besparend: In plaats van ergens koffie te drinken of een film in de bioscoop te kijken, kun je ook je vriendin bij jou thuis uitnodigen! Het enige wat je moet doen is zelf een schaaltje met lekkere dingen pakken of je kamer cozy inrichten voor een heerlijk filmavondje. Even gezellig, geen kosten!

Bron: Girlscene

Tip 2: Wees voorbereid

Altijd als ik met de trein ging, kocht ik een koffie. En als ik toevallig rond 13.00 uur door de stad liep en honger kreeg kocht ik een broodje. Nu is dat heel lekker en geen probleem, maar als je iets minder wilt uitgeven: neem zélf koffie mee! (in een hele toffe fles van chilly’s bottles bijvoorbeeld) En stop altijd een appel/muesli bar/flesje water in je tas, zodat je niet per se eten hoeft te kopen.

Tip 3: Bewust aankopen doen

Heb jij wel eens dat je thuis komt uit de stad en heel veel dingen die je eigenlijk niet nodig had hebt gekocht? Dit is eigenlijk heel erg zonde en daarom is het belangrijk dat je bewuste aankopen gaat doen. Geef jezelf bijvoorbeeld een bepaald bedrag per maand beschikbaar, als je dan iets koopt word je er bewuster van dat die aankopen van dat bedrag afgaan en je dus minder andere dingen kunt kopen. Dan denk je er wel iets langer over na!

1.jpg

Tip 4: Tweedehands!

Alles is tweedehands goedkoper. Zoek boeken, kleding en spullen voor je kamer eerst tweedehands! Via het internet (marktplaats, United Warderobe, bol.com) of bij de kringloop bij jouw in de buurt. Scheelt héél veel geld en is vaak nog unieker dan een jurkje van de H&M! 😉

Tip 5: Stel een spaardoel

Is bij jou het geld bijna altijd op? Dat kan lastig zijn, zeker als je een keer een nieuwe telefoon nodig hebt of een paar daagjes op vakantie zou willen. Maak daarom een spaardoel aan op jouw rekening waar je elke maand wat geld op zet of doe het in een potje op je kamer. Als je een doel voor ogen hebt, wordt sparen leuker!

Kan jij goed met geld omgaan? Ben je er bewust mee bezig?