Help! Examens in de lente

Lente en zomer maken mij 100% blij; ik ben een echt zomermens. De vogeltjes fluiten ‘s ochtends weer, de eerste ijsjes mogen weer gegeten worden en langzaam worden de dagen warmer. Een dagje naar het strand of een colaatje op het terras. Maar wat als er in deze tijd ook geblokt moet worden voor de examens, waar haal je de motivatie vandaan? De nodige tips vind je in deze blog.

Mindset

Hoe weinig zin je misschien nog hebt, probeer je mindset positief te houden. Nog éven knallen! Dan kun je genieten van een heerlijk lange zomer én heb je meer kans op slagen. Dus, niet teveel nadenken, maar nog éventjes ervoor gaan.

Ontspan!

Huh? Het was toch een blog om te motiveren? Jazeker, maar ontspannen hoort daarbij. Plan ‘s avonds of in het weekend, of eens een dagje tussendoor iets waar je naar uit kijkt en helemaal van ontspant. Zo kun je opladen om de dag erna weer door te kunnen gaan! Een goede planning is hierbij handig, als je af hebt wat je die dag op de planning had staan, kun je heerlijk ontspannen.

Sporten

Al dat zitten en leren, het kan je soms wat gek maken. Als het zonnetje lekker buiten schijnt, maak dan eens een wandeling of ga een stukje hardlopen! Of voetbal even met je broertje, doe een dansje op je favoriete muziek. Je hoofd op deze manier tussendoor even helemaal leeg maken helpt je om vervolgens weer verder te kunnen gaan.

Koude drankjes en fruit

Met het lekkere weer komen er altijd weer heerlijke zoete aardbeien, meloen en perzikken in de winkel. En als je dan iéts minder kan genieten van die lente, van deze dingen kun je onder het leren toch zeker nog wel genieten!

En bovenal: maak je niet teveel zorgen en vertrouw op jezelf. Dan komt het allemaal wel goed! En dat lekkere weer dat je misschien even mist…? Dat haal je wel weer in in je extra lange zomervakantie!

Doe jij examen dit jaar?