5 tips voor een 21-diner

Hoera, ik ben 21 geworden! En ik vind het fantastisch. Ben je nog geen twintig, maar zie je wel erg tegen deze leeftijd op, dan wil ik je zeggen: maak je niet druk! 21 is een hartstikke leuke leeftijd, tot nu toe. Dat moest natuurlijk gevierd worden en daarom gaf ik een 21-diner voor de vrienden van mijn studentenvereniging. Misschien wil jij ook zoiets organiseren – voor jezelf of je zus – en kom je hier voor tips. Of zoek je inspiratie voor een ander themafeestje. Of wil je een 17-, 18- of 19-diner geven. Alles kan, hè! Hieronder vind je in ieder geval advies voor een 21-diner, dat ik je nu kan geven als ervaringsdeskundige. 

Tip 1: Bereid je ouders goed voor

Bij een 21-diner zijn het je ouders die koken en bedienen. Daarnaast wordt eigenlijk ook van ze verwacht dat ze een speech geven. Bereid ze hier goed op voor – zo wordt het voor hen uiteindelijk ook een mooie avond. Zien je ouders er toch erg tegenop, dan kun je hulptroepen inroepen: nichtjes, neefjes, vriendinnen van je zus(je) of vrienden van je broer(tje). Zolang jij je maar op je gemak voelt bij deze mensen. 

Tip 2: Bedenk een thema

Niet noodzakelijk, wel heel leuk. Hier kun je vervolgens de dresscode, de tafeldecoratie, de muziek en het eten (als dat lukt) op aanpassen. Ik koos voor het thema ‘regenboog’, omdat ik van kleuren hou en het me grappig leek als iedereen in een andere kleur outfit zou komen. In mijn uitnodiging heb ik elke gast een verschillende kleur gegeven – en ze hielden zich er allemaal aan! Dat leverde mooie plaatjes op. Het eten hebben we niet in regenboogstijl gedaan; dat werd iets te moeilijk. De muziek dan weer wel een beetje, in de vorm van K3. Hand in hand, oog in oog, alle kleuren van de regenboog! 

Tip 3: Decoreer!

Bij een eetfeestje hoort natuurlijk mooie tafeldecoratie. Ik heb al eens een blog geschreven over het kerstdiner en hoe je de tafel dan mooi maakt. Op een 21-diner hoeft het niet zó chique te zijn (tenzij je dat wil, natuurlijk), maar decoratie is wel leuk. Ik had geluk dat het huis er al mooi uitzag dankzij alle kerstversieringen. Maar ik kon het niet laten om zelf ook nog wat in elkaar te knutselen! Ik heb bijvoorbeeld naamkaartjes gemaakt met verschillende kleuren washitape. Ik wilde graag dat we op de helft van de avond van plekken zouden wisselen; daarom heb ik aan de binnenkant van de kaartjes andere namen gezet. Door de kaartjes om te vouwen, wisten mensen waar hun volgende zitplek was. Verder heb ik grote confetti op de tafels gelegd (gekregen op de bloggersmeeting!), foto’s van mezelf als kind neergezet en cheesy quotes over regenbogen opgeschreven. Wat je ook nog kunt doen is: de bordjes versieren, menukaarten maken, servetjes vouwen, gesprekskaartjes neerleggen… Wees creatief! 

 Veel plezier en eet smakelijk alvast! 

Hoe zou jij je feest vieren?