5x lente in huis halen

Is dat niet een beetje vroeg? Misschien wel, maar ik heb er gewoon zin in! Ik ben helemaal niet zo’n zonaanbidster, geniet ontzettend van de herfst en het begin van de winter, maar dan komt februari… En elk jaar in februari slaat het opeens om en kan ik alleen nog maar denken dat ik zó graag een beetje voorjaar wil. En wel nu! Zonneschijn, een beetje meer warmte en vrolijkheid. Daarom vandaag 5x hoe je zelf alvast de lente een beetje in huis kunt halen.

#1 Bollen

Je ziet ze in de meeste supermarkten enzo al weer liggen: bloembollen! Hyacinten, narcissen en blauwe druifjes, ga ze snel halen! Als ze gaan bloeien heb je echt het gevoel dat het voorjaar eraan komt. Vergeet ook niet buiten de eerste sneeuwklokjes te spotten!

#2 Voorjaarsschoonmaak

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. :) Weerplaza geeft voor deze dagen al wat extra zon op, dus gooi je raam open en hang je beddengoed eruit. Stof je boekenplanken, haal alles even van z’n plek, stofzuig je kamer, misschien lap je zelfs wel je ramen! Wellicht kom je spullen tegen waarvan je denkt: huh, wat doet dit hier eigenlijk nog? Gooi het weg of breng het naar de kringloop: opgeruimde kamer, alles schoon en fris – dat ruikt naar voorjaar!

#3 Schilder je kamer

Overleg met je ouders of je misschien (een muur in) je kamer in een nieuwe kleur mag schilderen. Heerlijke bezigheid en door een nieuw kleurtje te kiezen pimp je niet alleen je kamer, maar breng je ook de frisheid van een nieuw seizoen je kamer in. Ook leuk om samen met een vriendin te doen en elkaar te helpen, of misschien samen met je vader of moeder – kun je ondertussen een goed gesprek voeren. ;)

#4 Luister voorjaarsmuziek

Huh, bestaat dat? Ja hoor, typ op YouTube maar ‘spring playlist’ in, of ‘happy playlist’ en voilà: er komen een paar afspeellijsten met een heerlijk frisse sound bovendrijven. Zoals deze:

Daar ga je toch lekker op tijdens een schoonmaaksessie?! Of luister de all-time-klassieker Weet je dat de lente komt, van Elly en Rikkert!

#5 Bloei in je relatie met God

Het voorjaar associeer ik ook al snel met nieuwe dingen, groei, jong en fris. Misschien is het voor jou ook tijd om de bezem door je geloofsleven te halen. Evalueer eens hoe je relatie met God er op dit moment uit ziet. Is er in de winter de klad in gekomen, een sleur? Zijn er specifieke onderwerpen of gebieden waar je mee bezig zou willen zijn of in zou willen groeien? Breng je geloofsleven weer tot bloei en neem in deze maanden van het voorjaar de tijd om bijvoorbeeld te bidden over een specifieke vraag of doel. Investeer in je stille tijd door misschien een nieuw bijbels dagboek te zoeken dat je helpt meer te focussen op Gods woord. Of koop een mooi notitieboek (de Belle Bijbel Notes bijvoorbeeld!) en ga je gebeden opschrijven. Wat zou jou kunnen helpen om voorjaar in je geloof te brengen?

Extra tip: lak je nagels in een lekker vrolijk kleurtje!

Heb jij ook al zo’n zin in het voorjaar? En wat doe jij om de lente alvast in huis te halen? Deel hieronder jouw tips, dan kan ik die ook proberen! :)