6 tips voor ontspanning in je badkamer

We weten het allemaal: quality-time met jezelf is belangrijk. Doe je dat niet, dan vragen je huisgenoten elke dag of je eigenlijk alweer ongesteld bent. En dan wordt de sfeer er niet beter op in huis en moet je nog meer q-time inplannen om tot rust te komen. Daarom geef ik je vandaag 6 tips om lekkere momentjes voor jezelf te creëren in de badkamer, en vertel ik je iets over mijn droombadkamer.

1. Claim de badkamer niet in de spits

Jij wilt lekker douchen en je haren wassen, maar je moeder moet naar haar werk en je broertje wil persé in de badkamer zijn haar vol gel stoppen. Not so much relaxing dus. Wil je echt de tijd hebben? Plan een rustig moment in dat er bijna niemand thuis is en claim dan de badkamer vol overgave! Niemand die naar je roept dat het tijd is om eruit te komen en niemand die je stoort in je tropische dromen.

2. Zen je badkamer

Dit klinkt een beetje zweverig, maar dat is het niet. Ik bedoel gewoon dat je de badkamer aanpast aan jouw behoefte: ik kan niet goed ontspannen in bad als er een stapeltje vieze handdoeken ligt of als er aan de wand van de douchecabine een lange haar zit geplakt (of haren in het putje….oh gruwel!) Daarom: ik ruim eerst heel snel de badkamer op en spoel het bad of de douchecabine schoon. Daarna kan ik het extra fijn maken met kaarsjes, dikke handdoeken klaarleggen et voila, daar is mijn eigen badkamerspa!

3.  Heb je spullen bij de hand

Ik had het regelmatig: zat ik eindelijk lekker in bad, lag dat masker nog op de rand van de wastafel en moest ik er weer uit klimmen. Zorg dus dat je alles bij de hand hebt en eventueel open gemaakt is (ooit een maskertje met natte handen proberen open te maken….lukt niet!) Zo raak je niet geïrriteerd omdat je er wéér uit moet en ontspan je optimaal!

4. Hoe wil je ontspannen? Kies het goede moment!

Wil je lekker rozig je bed in stappen of wil je juist fris en energiek verschijnen tijdens de lunch? Kies dan het juiste moment voor het juiste ritueel: een warm bad met lavendelolie en kaarsjes zorgt ervoor dat je lekker ontspant en dus ook lekker kan slapen. Maar dat is niet handig als je lekker fris wil verschijnen: dan kan je beter een wisseldouche nemen en je badkamer vol natuurlijk licht laten stromen: energieker krijg je het niet! Beide momenten geven je wat je nodig hebt, maar zorgen wel voor een ander effect!

5. Een klein budget is geen probleem

Het lijkt echt maar zo dat dure producten je de ultieme ontspanning geven. Producten uit je keukenkastje kunnen dat net zo goed en zijn minstens net zo goed (en in ieder geval beter voor het milieu!) Check deze lekkere scrub met honing en citroen bijvoorbeeld eens, een gegarandeerd spa-momentje! Of type eens scrub in onze zoekbalk, dan vind je nog veel meer lekkere zelfgemaakte scrubjes!

6. Ontspan eens ergens anders

Weet je wat ik echt ontspannen vind? Ontspannen in iemand anders badkamer! Klinkt gek, maar dat is het echt niet. Altijd als ik een nachtje ga logeren bij mijn vader vind ik dat een klein feestje, want hij heeft een bad! En omdat ik kom is zijn badkamer opgeruimd en schoon en de verwarming aan! En dus neem ik zelf vaak een bruisbal mee, maar struin ik ook tussen de producten die op de plankjes staan… wat is lekker en kan ik zelf (een beetje natuurlijk ;)) gebruiken? Ik pak een van de spannende detectives uit zijn boekenkast en voordat ik het weet is het water koud. En weet je wat, dan laat ik er gewoon nog een keer water bij lopen, want eh…dat mag in het huis van je vader :D

Mijn droombadkamer

En ja, ik zou jullie ook nog wat vertellen over mijn droombadkamer. Ik pin me altijd suf op Pinterest, maar waar het op neer komt op mijn board Bathroom is kleur en planten :) Ik vind niks saaiers dan grijs en graniet en houd juist van kleur! Mijn favorieten badkamers van het moment staan dan ook hieronder, maar wat niet mag missen is een fijn bad. Het liefst op pootjes en lekker groot, maar eentje met een ombouw en waanzinnig gekleurde tegels zou ik ook fantastisch vinden. En dan erbij nog een fijne inloopdouche van Maxaro… maar goed, dat is misschien iets teveel van het goede?

badkamers-colours badkamers-plants

Hoe ziet jouw favo badkamer eruit? Of heb je nog een goede tip voor een momentje voor jezelf? (En zijn je ouders aan het verbouwen, check voor meer inspo dan ook eens de badkamers bij Maxaro.) Let me know!

Dit artikel werd in samenwerking geschreven met Maxaro