Hoe organiseer je een goed feestje?

Je bent jarig of geslaagd en je wilt graag een leuk feestje geven voor je vriendinnen. Je begint met de uitnodigingen. Wie nodig je allemaal uit? En daar begint het al. Er komt best veel kijken bij een leuk feestje en daarom helpen wij je met deze partyplanner!

1. Wie nodig je uit?

Hou jij van een feestje waarop het lekker druk is en waarop bijvoorbeeld ook meiden uit je kerk en van school en van volleybal komen? Of heb je liever alleen een feestje met alleen je beste vriendinnen? Bepaal wat jij het leukste vindt, niet wat je vriendinnen het leukste vinden. En check even bij je ouders hoeveel zij ‘genoeg’ vinden.

O, en nodig je ook jongens uit? Kan hartstikke gezellig zijn maar misschien wil jij liever een girls only feestje. En check ook even of iedereen goed met elkaar overweg kan. Hebben twee vriendinnen ruzie? Dan is het misschien niet zo handig ze allebei uit te nodigen. Nodig degene uit die jij het liefst erbij hebt of zeg dat je ze graag allebei uitnodigt maar dat je geen zin hebt in gezeur.

PicMonkey Collage (2)

2. Wat ga je doen?

Er zijn zoveel dingen die je kunt doen op een feestje. We geven een paar ideeën:

♥ Een craft of journalparty: lekker knutselen, notitieboekjes maken of een leuk armbandje.
♥ Een cupcakeparty: maak een mooie sweet table (in Belle 9 staat alles om een mooie te maken! Een sweet table is dat je al je hapjes en drankjes mooi op elkaar afstemt en neerzet)
♥ High tea! Joelle heeft inmiddels zoveel lekkers gebakken dat je hier op de site inspiratie genoeg op kunt doen!
♥ Lekker dansen!
♥ Muziek maken met elkaar
♥ Heel veel verschillende (bord)spelletjes
♥ Op de foto – doe een leuke fotosessie met zn allen of maak een grappige video
♥ Een themafeestje, laat iedereen zich in een thema verkleden en kleed de ruimte ook volgens het thema aan en draai muziek die erbij past.
♥ Maak er een kledingruilfeestje van en ga daarna allemaal in een nieuwe outfit op de foto
♥ Kijk een leuke film, bij voorkeur een grappige. Tips voor leuke fashionfilms vind je hier en films met stoere meiden hier, leuke dansfilms hier en kijk je liever een film met een boodschap dan klik je hier 
♥ Gewoon lekker zitten en kletsen is ook gezellig natuurlijk!

belle9sneak

3. Waar geef je het feestje?

Kan het bij je thuis? Helemaal prima natuurlijk! Je kunt het al supersnel gezellig maken met vlaggetjes en slingers. Bij Action, Hema en Big Bazaar heb je voor een paar euro een mandjevol leuke versiering. Bij Hema heb je nu ook van die leuke kleine papieren honeycombs, die heb je ook bij Ikea maar zijn iets duurder. Dat ziet er al snel tof uit en kun je ook daarna leuk op je kamer hangen. Maar stel dat het thuis niet kan of je een beetje uit wilt pakken, dan kun je op zoek gaan. Misschien heeft iemand een leuke schuur die je tof kunt aankleden? Of hebben ze bij een vriendin een grote huiskamer? Als het lekker weer is, is het ook superleuk om je feestje in een park of bij een bos te geven. Je neemt kleedjes en ballonnen mee en je claimt jouw plekje!

4. Wanneer geef je het feestje?

Dat hangt er natuurlijk een beetje vanaf wat jij wilt doen. Wil je een gezellige high tea op een kleedje in het park? Dan is een zaterdag of zondagmiddag een idee. Maar wil je liever een themafeestje of een verkleedfeestje? Dan kun je bijvoorbeeld een vrijdag of zaterdagavond doen. Hangt er natuurlijk ook vanaf of je vriendinnen in de buurt wonen. Als je het alleen met je beste vriendinnen doet, kun je ze misschien wel op vrijdagmiddag mee uit school nemen.

Belle Magazine 9 cover

Veel plezier met je feestje! Wil je nog meer tips? Belle 9 (verschijnt eind augustus) staat helemaal vol met partytips. Het thema is celebrate! Mooie feestjurken, een supermooie stippentaart, tips voor een sweet table en nog veel meer. Wil je deze Belle ontvangen? Word dan voor 8 augustus clublid!

Knop_geefjeop