Top 5 – Themafeesten

Yes, weer een jaartje ouder! Maar hoe vier je dat nou? Elke keer film kijken is wel leuk, maar je bent meer met het beeldscherm bezig dan met elkaar. Daarom wilde ik het eens anders doen voor mijn zestiende verjaardag: ik gaf een themafeest! Hieronder een paar voorbeelden van thema’s die zeer geslaagd zijn.

#1 – Proud to be fout

Lachen! Dresscode: zo fout mogelijk. Dus je haar in twee hoge staarten of zo’n staart midden op je hoofd à la palmboom, sokken in sandalen, een zo hoog mogelijk opgetrokken broek en een pyjamashirt erbij in gepropt. Dat is een beetje mijn definitie van fout, maar jij kan er natuurlijk hele andere ideeën bij hebben.

#2 Vandaag is rood

Heeeeel veel lippenstift, tomatenketchup en Marco Borsato-muziek. Leuk: het eten in het rood. Ik hoorde dat je rode pannenkoeken kan maken met rode bietensap. Maar of het goed smaakt is weer een andere kwestie…

Voor een themafeest kan je vanzelfsprekend ook andere kleuren gebruiken, bijvoorbeeld groen. En dan heel duurzaam feesten ;)

#3 Back to the fifties

…of de sixties, seventies, eighties, nineties. Waan je in de tijd van Marilyn Monroe of Elvis Presley, getoupeerde kapsels en uilenbrillen, hippies met hun flowerpower en wijde broeken. Compleet met rock ’n roll-deuntjes en Michael Jackson-moves.

#4 Glitter & glamour

Iedereen komt in een mooi jurkje en zonder make-up en vertrekt weer met een prachtig kapsel en een goed gelukte winged eyeliner. Je raadt vast al wat er op het feest gedaan wordt: optutten! Iedereen zit aan tafel met een spiegeltje voor zich en overal slingeren oogpotloden en elastiekjes rond. Een paar vriendinnen houden altijd wel van priegelen in andermans haar, dus die kunnen mooi voor ‘kapster’ spelen. Vergeet overigens niet om Jip & Janneke-champagne in te schenken – dat is de kers op de taart.

#5 Wie is de Mol?

Als je echt iets wil doen, is dit een leuk thema! Misschien met iets minder spectaculaire opdrachten als in het programma zelf, maar wel grappig. Je kan ze ook zelf bedenken. Op de uitnodigingen kan je vermelden wie de ontvanger van die uitnodiging is – mol, presentator of kandidaat. En dan kan het verdenken beginnen… Een ander televisieprogramma kan ook, uiteraard. Ik heb een paar jaar geleden Hider in the House op mijn feestje gedaan. De hele middag moesten we iemand allemaal opdrachten laten doen in ons huis, zonder dat mijn vader het door had. Spannend en zo hilarisch!

Bij alle feesten is het leuk om een fotoshoot te doen, vooral bij de eerste vier. Je kunt alles ook combineren met een soort tuinfeest, gewoon alles buiten doen!

Ik hoop dat je inspiratie hebt kunnen opdoen. Feest ze, en alvast gefeliciteerd hè!