10 leuke ideeën om je laatste vakantiedagen mee te vullen

Eindelijk is het dan zover, de kerstvakantie! In de eerste week ben je waarschijnlijk hartstikke druk geweest met de feestdagen. Cadeautjes, familiebezoek en nog veel meer van dat soort dingen hebben mijn vakantieweek helemaal opgevuld! (En nog wat achterstallig huis- en blogwerk.) Maar inmiddels is de tweede week aangekomen, heerlijk: eindelijk wat rust in de tent. Maarre…zo’n hele week helemaal niets, dat kan best saai worden en voordat je het weet ligt de verveling weer op de loer. Gelukkig kan ik je daar nu vanaf helpen! Na het lezen van dit blogje heb jij keuze zat.

5 dingen om buiten te doen

Natuurlijk zou je de hele vakantie lekker warm binnen kunnen spenderen, maar de frisse winterlucht is te lekker om te willen missen. Naar buiten gaan is supergoed voor je!

  1. Wandelen

Nou zeg, wandelen, lekker origineel, denk je misschien. Maar wandel eens op andere plekken dan het standaard blokje om met de hond:  de hei of het strand zijn ook supermooie plekken in de winter en bovendien kun je daar heerlijk uitwaaien.

  1. Fotoshoot met vriendinnen

Die winterse blos staat je supermooi! De natuur is ook prachtig door al het mooie rijp dat overal opligt. Zo is er een superleuke setting om een gezellige fotoshoot te houden.

  1. Marktjes bezoeken

In veel steden hebben ze in deze tijd meestal wel leuke marktjes. Daar kun je superleuke cadeautjes scoren, lekker rondstruinen, inspiratie opdoen of misschien vind je wel een mooie lap stof voor de tas die je altijd nog wilde maken!

  1. Citytrippen

De tienertoer kaartjes van NS zijn weer te koop! Dit betekent drie dagen door heel Nederland reizen voor een super betaalbaar bedrag. Neem een vriendin mee en ga op avontuur! Heerlijk voor dat laatste weekendje vakantie. 

  1. Speurtocht houden

Speurtochten zijn helemaal niet kinderachtig, maar juist supergrappig! Trommel allerlei vriendinnen op en ga erop uit. Heerlijk met dit weer!

 5 dingen om binnen te doen

  1. Spelletjesmarathon

Zodat je eindelijk revanche kan nemen voor al die keren dat je verloren hebt!  Dit is ook leuk om een keer met je hele gezin te doen.

  1. Ouderwetse puzzels maken

Hoelang is het geleden dat jij een puzzel hebt gemaakt? Voor mij echt tijden! Maar het kan echt best leuk zijn en je bent er, afhankelijk van de grootte natuurlijk, lekker een tijdje mee zoet.

  1. Een boek lezen

Lezen saai? Geef het nog een kans. Kies een boek dat je leuk lijkt, dekentje om, kopje chocomelk/thee/koffie  erbij pakken en je hebt zo een hele fijne middag.

  1. Bij opa en oma op bezoek

Misschien is het alweer een poosje geleden dat je ze hebt gezien omdat je zo druk was. Maar nu heb je dus wel tijd! Je opa en oma zullen het waarschijnlijk geweldig vinden dat je komt!

  1. Schilderij maken

Schilderen is een hele fijne bezigheid vind ik. Bovendien kan je zelf bepalen of je het alleen doet, of met anderen. Probeer het eens een keer!

Dit zijn tien dingen die je binnen en buiten kan doen. Hopelijk kun je wat met deze ideetjes!

Welk idee vindt jij het leukst?