10 februari: Warme truiendag

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar gisteren sneeuwde het bij mij. En girl was ik excited. Want koud weer vraagt om lekkere warme truien die zachtjes kriebelen in je nek. En extra fijn: om warme truiendag kunnen we die fijne trui met nog een extra reden dragen!

Wat is warme truiendag?

Ieder jaar wordt er eigenlijk wel een warme truiendag georganiseerd, en zo ook dit jaar: 10 februari is de dag dat we allemaal een warme trui aantrekken én de verwarming een graadje lager zetten.

In het nieuws komt het regelmatig voorbij dat we de aarde teveel laten opwarmen. De noordpool smelt, er komen vaker en heftigere overstromingen en het weer wordt extremer. Omdat we daar ook zelf iets aan bijdragen, kunnen we er ook iets aan bijdragen dat we het klimaat een handje helpen.

Zet je verwarming een graadje lager

Hoe kan jij nou praktisch helpen? Simpel, zet de verwarming een graadje lager! Bijna iedereen heeft wel een thermostaat thuis en in plaats die op 21 graden te zetten, zet je ‘m morgen (of vandaag al) een graadje lager. Of misschien ga je voor extreem en zet je ‘m twee graadjes lager. Op de woonboot van mijn vader is het überhaupt altijd maar 17 graden (vind ik zelf ook echt veel te koud, maar iemand draagt dus alleen maar warme truien…)

Als iedereen in Nederland meedoet kunnen we Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog een jaar lang van energie voorzien. Wauw, dat is ook echt best veel!

#lievelingstrui

Doe je met ons mee en trek je morgen ook een warme trui aan? Ik trek morgen mijn #lievelingstrui aan, zodat ik echt lekker warm blijf. Het is eigenlijk een oude trui van mijn schoonzusje, maar hij zit heerlijk en is nog prachtig. Ik combineer deze trui vaak met mijn leren rokje of een fijne spijkerbroek. En met een mooie ketting is het gelijk heel netjes :)

Aanmelden voor warme truiendag kan hier. En je #lievelingstrui deel je natuurlijk gewoon op FB of Instagram!