Drie redenen waarom jij seks helemaal niks vindt

Misschien denk jij bij gesprekken en artikelen over seks die je hoort of leest: hou er alsjeblieft over op, ik moet er niet aan denken! Hoe dat kan?

1. Je bent er nog niet aan toe

Misschien is seks gewoon ‘nog niet jouw ding’, maar komt dat over een tijdje vanzelf wel. Er kunnen allerlei redenen voor zijn. Misschien ben je nog wel heel jong. Of heb je nog niet heel veel hormonen in je lijf, waardoor je interesse voor liefde, jongens en seks nog niet zo op de voorgrond is. Of je houdt je op dit moment misschien wel met heel andere dingen bezig, je stort je bijvoorbeeld helemaal op een bepaalde sport of hobby. Volgens mij geldt voor jou: lekker die gesprekken en artikelen laten voor wat het is, jouw tijd komt vanzelf wel!

2. Er is iets naars gebeurd

Het kan zijn dat je nare ervaringen hebt met seks omdat iemand je ooit ergens toe gedwongen heeft, of is iemand over jouw grenzen gegaan. Vaak is dit een heel nare gebeurtenis (geweest), en is het belangrijk om daar met iemand over te praten. Dat is spannend, maar wel heel erg belangrijk. Allereerst voor jezelf, omdat dit jou beschadigd heeft. Maar ook om seks uiteindelijk weer op een andere manier te kunnen beleven. Zoek iemand op die je vertrouwt, zodat er een plek is waar jij je verhaal kunt doen en zodat je samen met die ander op zoek kunt gaan naar wat jou in deze situatie gaat helpen.

3. Je voelt je er schuldig over

Je hebt bij seks het gevoeld dat het fout of raar is. Daarom voel je je er heel ongemakkelijk bij om erover te praten of na te denken. Liever niet dus voor jou. Het zou wel heel jammer zijn wanneer dat zo blijft, want seks is juist zo anders bedoeld. Hier kun je lezen hoe God naar seks kijkt. Misschien helpt je dat om dat rare of foute idee dat in je hoofd zit beetje bij beetje bij te schaven.

Heb je ons nieuwe zomerboek al gezien? Samen met Anne Sara hebben we een fantastisch boek gemaakt dat je wil hebben! Koop het nu in onze shop (of op de EO-Jongerendag, dan tekent Anne Sara er een poppetje voor je in!) of krijg het gratis als je clublid bent! (Of je kiest voor onze toffe schoolagenda, dat wordt kiezen!)