Hoe je een land het beste kunt proeven – mijn roadtrip door Schotland

Dit jaar deed ik een roadtrip door Schotland. In een klein busje trok ik met mijn ouders en mijn zus 10 dagen door dit land. In deze blog schrijf ik een kort verslag van deze reis. Een roadtrip kun je doen door een ver land, maar je kunt ook zomaar een stukje gaan rijden of bijvoorbeeld door middel van de trein ons eigen landje verkennen. Opties genoeg! Hopelijk vind je het leuk om dit te lezen en misschien wel ideeën op te doen, want plekken (waar dan ook) ontdekken is iets geweldigs om te doen.

Laat ik beginnen met iets waar ik ontzettend van houdt; eten.

Met het vliegtuig vlogen we naar Schotland, iets dat totaal niet mijn ding is. Bij elk beetje turbulentie straalt mijn gezicht waarschijnlijk volledige paniek uit, maar met oordopjes en een tijdschrift deed ik hard mijn best dit gevoel te negeren. Hoe kun je een land nou perfect leren kennen? Laat ik beginnen met iets waar ik ontzettend van houdt; eten. Zo deden we een afternoon tea in een van de truttigste, meest Engelse cafeetjes van Edinburgh, at mijn vader een traditioneel Schots ontbijt (ik durfde het niet aan) en dronken we wat in een Schotse pub.

We wilden ook dingen zien, dus trokken we onze gympen aan en deden onze regenjassen dicht en gingen lopen. Jouw benen kunnen je naar de mooiste plekjes brengen. Naar schattige straatjes in een stad, of naar de hoogste top van een berg. En als je dan op zo’n mooi plekje bent aangekomen ga je zuchtend zitten en kun je genieten van al de mooie dingen die je kunt zien.

Ondertussen babbelde we met de eigenaar van een cafeetje, met een vrouw op straat, gingen we eten bij een gezin dat woont op Skye, (eilandje van Schotland). Praten met lokale mensen is misschien wel de aller beste (en mooiste?) manier om een land goed te leren kennen. Gewoon lekker kletsen, lachen, nieuwe mensen leren kennen en hun jouw de mooiste plekjes laten wijzen.

Mijn reis door Schotland was super mooi. Met een roadtrip kun je heel veel plekken in een vakantie zien. En het kan natuurlijk ook klein, gewoon bij jouw in de buurt!

Heb je ons nieuwe zomerboek al gezien? Samen met Anne Sara hebben we een fantastisch boek gemaakt dat je wil hebben! Koop het nu in onze shop of krijg het gratis als je clublid bent! (Of je kiest voor onze toffe schoolagenda, dat wordt kiezen!)