31 favoriete boeken om te lezen in de voorjaarsvakantie

We hebben aan jullie op Instagram gevraagd wat jullie favoriete boek is. Met al die reacties hebben wij een lijst gemaakt met 31 must reads voor jou. Dus, haast je naar de bieb of check de boekenkast van je bestie en begraaf je in deze fijne leeslijst!

1. Bridget Jones Baby – Helen Fielding

“omdat ze voor allemaal gekke keuzes komt te staan en je het boek gewoon in één ruk wilt uitlezen.”

2. Dansen in het bos – Anja Elshout

“omdat het een leuk boek is en het is een echt meidenboek!”

3. Harry Potter – J.K. Rowling

“omdat het superleuke boeken zijn en je wel een tijdje bezig bent om ze allemaal uit te lezen.”

4. Fault in our stars – John Green

“omdat hij zowel grappig, romantisch en zielig is.”

5. Girl Defined – Kristen Clark & Bethany Baird

“het boek heeft grote impact gehad op mijn leven. Het is zo helder en duidelijk over hoe je hoe mag leven als jonge vrouw in Gods schepping. Het zit vol waarheid over Zijn Woord. Omdat er zoveel in zit zou ik het meenemen, omdat je er uit kunt blijven leren.”

6. De Duiventil-serie – Gerda Ronhaar

“het zijn hele mooie boeken waarin heel veel humor, liefde en verdriet voorkomt. Wat ik heel mooi vind. En je volgt een gezin met 10 kinderen, waarvan de oudste 21 is en de jongste 2 in het eerste deel en in het laatste deel is de oudste 33 en de jongste 11. Dus je maakt zo een soort van mee hoe die kinderen opgroeien. Het is een heel herkenbaar gezin, want ze maken ook ruzie en moeten het dan weer samen oplossen. En ze zijn voor mij ook een voorbeeldgezin als het gaat om het christelijke geloof.”

7. Vermist – Helen Vreeswijk

“omdat het een spannend boek is en heel meeslepend. Het leest heel makkelijk en dat is ook heel fijn.”

8. Julia en Jeremy – Tot je weer ademen kunt – Jessica Winter

“omdat het ene realistisch verhaal is. Het boek geeft je een beeld van het echte leven. Het laat zien dat je soms heel hard moet vechten om je doel te bereiken. Het leert je dat vertrouwen niet iets normaals is. Het is heel kostbaar en moeilijk om te krijgen, maar heel makkelijk om kwijt te raken. Daarbij laat Julia zien hoe het geloof je steun kan geven in moeilijke tijden. Het boek zit vol met levenslessen en ‘Zolang je bij me blijft’ is er een heel mooi vervolg op.”

9. Er was eens een prins – Rachel Hauck

“omdat het een boek wat niet in het echt kan gebeuren.”

10. De boekendief – Markus Zusak

“een supermooi boek dat je grijpt en niet meer loslaat. Heerlijk om in de vakantie in één ruk uit te lezen! Ik heb hem nu al meerdere keren gelezen en hij blijft mijn favoriet.”

11. 100% Coco, dagboek van een modeblogger – Niki Smit

“het is een heel leuk meidenboek over mode voor meisjes van 12 jaar en ouder.”

12. De stalker – Helen Vreeswijk

“het is een heel spannend boek, als je hem wilt wegleggen komt er weer iets spannends en dan wil je weer doorlezen.”

13. Schaduwliefde – Ruta Sepetys

“dit is een oorlogsboek en echt superspannend. Ik lees het zelfs onder het tandenpoetsen!”

14. Anne Frank: mijn beste vriendin – Alison Leslie Gold

“ik heb hem echt al zeven keer opnieuw gelezen. Het beschrijft het leven van Hannah, de beste vriendin van Anne Frank, het is een heel ontroerend boek over vriendschap in de oorlog en over de verschillende kampen.”

15. Voor nu of altijd – Jeanette Molema

“het is spannend en ook wel romantisch. Het gaat over een meisje dat dreigbrieven krijgt en ook heel goed kan zingen. Ook gaat haar vriendje verhuizen.”

16. De grijze jager – John Flanagan

“omdat het leuke boeken zijn en niet saai.”

17. Alleen op de wereld – Hector Malot

“omdat het een prachtig leesboek is en een heel ontroerend verhaal. Ik begon met lezen en wilde eigenlijk niet stoppen met lezen. Een boek waarin waardevolle vriendschappen centraal staan.”

18. Strootjesbruid – Karen Wittemeyer

“ik hou heel erg van romantische boeken, maar dit boek was echt geweldig. Heel erg leuk geschreven, iedere bladzijde was weer spannend en totaal niet cliché.”

19. Terug naar de rode rivier – Laura Frantz

“ik heb hem inmiddels al vier keer gelezen en hij blijft leuk. Er wordt heel gedetailleerd gesproken over de plaatsen waar de hoofdpersoon komt. Zo lijkt het net of je er zelf bij bent. Verder vind ik de geschiedenis van de strijd met de indianen heel interessant. En de hoofdpersoon is ook heel herkenbaar.”

20. De da Vinci code – Dan Brown

“de verhaallijn is heel zeldzaam en leerzaam. Het boek is zo spannend dat ik de hele nacht door zou kunnen lezen.”

21. Meisje uit de trein – Irma Joubert

“omdat het heel mooi is en met gevoel geschreven.”

22. Suzy D. in de puree-serie – Karen Saunders

“als je van humor houdt zijn die echt leuke boeken!”

23. De lege stad – Simone van der Vlugt

“het vertelt op een indringende manier over de Tweede Wereldoorlog. En die hoofdpersonen geven de hoop niet op, ondanks dat ze het moeilijk hebben, en ze blijven dromen over een betere toekomst. Ik vind het een bemoediging en een inspirerend boek.”

24. Aan de bal – Lieneke Dijkzeul

“omdat het heel mooi de verschillen laat zien tussen iemand uit Afrika en Nederland. Door het boek leer je dankbaar te zijn voor het feit dat je in Nederland geboren bent…, maar je leert ook dat de mensen in Afrika blij zijn met wat ze hebben. Terwijl wij vaak zeuren over kleine dingen. Een boek dat je aan het denken zet!”

25. De Culper ring-serie – Roseanna M. White

“het gaat over spionage in de Amerikaanse revolutie. Super interessant en ook heel spannend! Daarnaast gaat het ook over geloof en liefde, echt een ultieme combinatie.”

26. De evolutie van Calpurnia Tate – Jacqueline Kelly

“een heel fris, scherpzinnig en grappig boek. Het is een historische roman over een meisje in 1899. Ze is het type meisje dat niet wil leren koken en handwerken, maar dat graag boeken leest en plantenstudies doet. Echt een aanrader!”

27. Narnia –  C.S Lewis

“ik hou echt niet van lezen, maar Narnia lees ik heel graag. Echt een supermooi boek en ook nog een christelijke boodschap! Het is echt een spannend verhaal en je kan je heel erg inleven in de hoofdpersonen.”

28. Alles wat je lief is – Nicola Yoon

“omdat het een supergaaf boek is. Een beetje in John Green-stijl geschreven. Het gaat over een meisje wat door een ziekte al niet meer het huis uit is gegaan sinds dat ze baby is. Dan krijgt ze nieuwe buren en gaat ze chatten met haar nieuwe buurjongen Ollie. Hun chat-gesprekken zijn heel grappig. Ollie komt daarna een keer stiekem langs en dan wordt Maddie’s moeder boos. Maddie besluit dan dat ze wil leven en de wereld wil zien, ook al zou dat betekenen dat ze misschien doodgaat. Wanneer je het boek leest word je echt helemaal Maddie. En de boodschap van het boek is ook heel mooi: weest niet bang en geniet van het leven! Er zullen altijd risico’s zijn.”

29. Verdwaalde ster – Francine Rivers

“het is een heel mooi tienerboek/roman die je echt in een keer wilt uitlezen. Dat gaat alleen niet zo makkelijk, want hij is best wel heel dik.”

30. Flow Book for paperlovers – Flow Magazine

“lekker creatief bezig zijn op vakantie!”

31. Hasse Simonsdochter – Thea Beckman

“het is een heel mooi boek en niet zoals heel veel historische romans dat je al kan voorspellen wat er gaat gebeuren. En het is ook zo spannend dat je jezelf ’s avonds moet dwingen om te stoppen met lezen, wat je dan alsnog niet doet…”

Welk boek ontbreekt er volgens jou nog in dit lijstje?

Ben jij al lid van onze club? Als clublid krijg je 6 keer per jaar de Belle op de mat, dit mooie welkomstpakket, toegang tot het forum en exclusieve korting op onze evenementen. Dat wil jij toch ook?

Als lid van onze club heb je deze 6 voordeeltjes zo maar te pakken:

♥ Je krijgt 6 keer per jaar ons tijdschrift Belle op de mat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, school, vriendschap en nog veel meer.
♥ Elk jaar een cadeautje op je verjaardag
♥ Je krijgt toegang tot ons online forum waar je met andere Bellemeiden kunt kletsen
♥ Iedere maand ontvang je een nieuwsbrief met toffe extra’s
♥ Je krijgt korting op onze evenementen zoals de Belledag
♥ Het belangrijkste: je hoort bij een supergezellige club meiden die net als jij geloven en Belle zijn!

+ bij 3000 clubleden verloten we een te gekke roze Fuji Instax Polaroidcamera!