Muziek & Bijbellezen

Yes! De Belle Bijbel is eindelijk uit! We hebben hier heel lang aan gewerkt, maar nu je hem in handen hebt is het natuurlijk tijd om hem te gaan lezen. Bijbellezen kan soms wel een uitdaging zijn, daarom hier een paar tips van onze Belle bloggers voor het bijbellezen.

Wel of geen muziek?

Wat heerlijk dat we allemaal anders zijn! Want toen ik vroeg aan onze bloggers welke muziek ze luisterden tijdens het bijbellezen, bleek dat de meesten dat liever niet doen. Zelfs de muziekbloggers (ik dus ook!) luisteren liever geen muziek tijdens het lezen. Dit heeft er mee te maken dat als we lezen, we ons willen concentreren op de Bijbel in plaats van de muziek onze gedachten te laten domineren. Toch zijn er ook mensen die juist heel rustig worden van muziek luisteren terwijl ze zich moeten concentreren. Dus kijk vooral wat voor jou werkt. Klik hier voor een playlist met instrumentale muziek die je kan luisteren tijdens het lezen!

Stille tijd & muziek

Vaak lezen we onze Bijbel in combinatie met ‘stille tijd’. Lees deze blog met tips voor stille tijd als je dit lastig vindt of iets meer wil weten hoe je dit kan doen! Muziek speelt voor veel van ons wel een rol in onze stille tijd. Het helpt om te mediteren op de woorden die we gelezen hebben, of om stil te staan bij bepaalde liedteksten. Alle muziektips van onze bloggers heb ik samengevoegd in deze playlist die je kan luisteren via ons Spotify account.

Live Worship Albums

Zelf vind ik het erg prettig om naar live albums te luisteren, omdat ik dat ‘echter’ vind klinken. In de Belle die in mei uit komt staat een lijstje met hele fijne live Worship albums, die je hier kan volgen.

Wat voor muziek luister jij als je de Bijbel leest of als je stille tijd houdt? Laat het hieronder weten en ik voeg je nummer(s) toe aan de Spotify-lijst!

Ben jij al lid van onze club? Als clublid krijg je 6 keer per jaar de Belle op de mat, dit mooie welkomstpakket, toegang tot het forum en exclusieve korting op onze evenementen. Dat wil jij toch ook?

Als lid van onze club heb je deze 4 voordeeltjes zo maar te pakken:

♥ Je krijgt 6 keer per jaar ons tijdschrift Belle op de mat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, school, vriendschap en nog veel meer.
♥ Je krijgt toegang tot ons online forum waar je met andere Bellemeiden kunt kletsen
♥ Je krijgt korting op onze evenementen zoals de Belledag
♥ Het belangrijkste: je hoort bij een supergezellige club meiden die net als jij geloven en Belle zijn!