Summerlovin’, happened so fast?!

Iedere zomer weer hetzelfde liedje: hopeloos verliefd op die leuke jongen van het volgende veldje op de camping. Dagdromen tijdens de afwas, zwijmelen als je in je slaapzak ligt… en een buik vol vlinders als je weer op school zit, maar geen nummer of FB.

De zomer is bij uitstek de tijd voor een verliefdheid. Je hoeft je niet meer te verstoppen onder dikke vesten, lange sjaals en warme handschoenen, maar je mag jezelf laten zien. In plaats van statisch haar door je hippe muts, kan het juist nu shinen in de zon. In plaats van gebarsten lippen door de kou, zijn ze nu opgefleurd door een leuk glosje. En in plaats van die dikke panties, kan je nu je benen laten zien onder jurkjes en korte broeken. De winter is heus wel fijn, maar valt in het niets vergeleken met de zomer. Geen school, lange zomeravonden, hangen op het strand: de perfecte ingrediënten voor een zomerliefde.

Gezocht: summerlovin’

Een vakantieliefde, wie zal hem vinden? Of, waar zal je hem vinden? Een vakantieverliefdheid is zo opgedaan, want de leuke jongens kom je overal tegen. En juist in de zomer zijn ze op plekken waar ze anders nooit zouden zijn; in het bejaardentehuis of bij de groentenboer voor een vakantiebaantje, in het speeltuintje of het park om te hangen en te voetballen, of natuurlijk op de camping met zijn ouders. Aan jou de schone taak om erop los te flirten en hem zo aan de haak te slaan!

Flirtatious

Je oog valt op die ene leuke jongen die bij jouw favoriete strandtent werkt. Hij is heerlijk bruin door de zon en in zijn ogen verdrink je… en nu moet jij laten merken dat je hem wel ziet zitten. Maar hoe?

Flirt! Flirten begint bijna altijd met een beetje kijken. Oogcontact maken is de sleutel tot een leuke flirt en mogelijk de vakantieliefde van het jaar. Door oogcontact te maken laat je merken dat je hem wel interessant vindt en dat je open staat voor meer contact. Beantwoordt hij het oogcontact dan kan je best even een praatje met hem gaan maken bij de bar, of een leuk berichtje op een bierviltje schrijven en dat voor hem achterlaten. Kom dan wel na een paar dagen weer op het terras hangen, want anders kan hij ook niet zeggen dat hij van dat leuke berichtje wel gecharmeerd was…

Geen sparkle

Het kan zijn dat je al je moed bijeen geraapt hebt om die ene leukerd aan te spreken en dat je nooit meer iets van hem hoort, of dat hij al een vriendin heeft, of dat hij je wel leuk vindt maar niet verliefd is. Tja, dat is niet zo leuk, maar heartbreak hoort er helemaal bij. Even sippen mag, maar wees ook realistisch: als er geen sparkle is, dan had het ook geen kans. Het is cliché, maar echt, er zijn genoeg andere jongens die jou wel leuk vinden!

Keep him

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat Cupido raak schiet. Hij vond je bierviltje leuk en wil graag een drankje drinken. Yes! Hoe pak je het nu dan aan? Spreek op een gezellige plek af voor een ijsje of een drankje. Je kan ook samen iets leuks doen, zodat je niet heel de tijd hoeft na te denken over een gespreksonderwerp. En bovenal geniet: je hebt een date met een hele leuke jongen en de zomer ligt nog voor je!

Wat vaak gebeurt met vakantieliefdes is dat je die opdoet op de camping, hier in Nederland of misschien wel in het buitenland. Dan is zo’n vakantieliefde heel erg leuk, maar wat nou als hij aan de andere kant van het land woont? Of erger: de liefde van je zomervakantie woont in Frankrijk! Geniet dan vooral van de verliefdheid tijdens je vakantie, want grote kans dat het niet stand houdt als je straks weer in de schoolbanken zit. Gelukkig kan je tegenwoordig ook met elkaar appen en facetimen en als jullie erg romantisch zijn ingesteld kan je ook nog brieven schrijven. Het kost wel wat meer moeite om met elkaar in contact te blijven, maar als jullie elkaar echt leuk vinden is dat het zeker waard, én een goede manier om je schooljaar door te komen!

Ook als je summerlove bij je om de hoek woont kan het moeilijk zijn om je liefde tot de volgende zomer in stand te doen houden. Denk schoolstress, sporten en weer je eigen vrienden zien en het kan zomaar gebeurd zijn met die vlinders. Hier geldt: probeer die zomer-vibe vast te houden door leuke dingen te doen en te blijven investeren in je liefde: app lieve berichtje, facetime snel voor een toets, verras hem met een onverwachts bioscoop bezoekje. En werkt het toch niet, onthoud dan vooral de leuke dingen die jullie deden en geef het de volgende zomer weer een kans!

Foto door Nienke van Denderen fotografie voor Belle

Dit artikel verscheen eerder in Belle 4 (Summerlove, 2014)