Adventskalenders: 5x bewust toeleven naar kerst

Vandaag is het de eerste dag van de adventsperiode. Nog 23 dagen tot kerst, 23 dagen om jezelf onder de dompelen in gezelligheid, lichtjes, kaarsjes, kleedjes, speculaas, warme chocolademelk, kerstballen… En Jezus? Wil jij jezelf ook onderdompelen in het wonder van kerst, Jezus’ komst naar deze aarde? Ik heb 5 boeken, kalenders of leesplannen voor je op een rijtje gezet, zodat je deze adventstijd bewust bezig kunt zijn met waar kerst werkelijk om gaat.

Droom! Hoopvol richting kerst

Een tof boek waarbij je door bible journaling en handletteren bewust bezig gaat met advent. Het thema dromen is de focus van dit boek. Bijbelse ‘dromen’ die werden vervuld toen Jezus werd geboren, jouw dromen, Gods dromen, dromen die nog op vervulling wachten… Advent is een tijd van dromen en dit boek gaat je helpen hier bij stil te staan! Probeer dit boek te kopen in je plaatselijke christelijke boekhandel (beetje support is altijd goed).

Hoop! PKN Adventskalender

De PKN heeft een adventskalender voor 2018 uitgebracht met als thema hoop. Het heeft de vorm van een magazine en voor elke dag heb je een dubbele pagina om even bezig te zijn met kerst. Er staat een Bijbelgedeelte om te lezen met een kerntekst, er is een vraag om over na te denken, een gebed en een actiepunt voor die dag. Er staan ook recepten voor kerst in, pagina’s met mooi beeld en een gedicht of een tip om een gratis kerstcadeautje te downloaden. Minpuntje: je wordt aangesproken met ‘u’…  ;-) Hier kun je het aanvraagformulier invullen, zodat je gratis deze adventskalender in huis krijgt!

Decemberdagboek

Het Decemberdagboek van Corien Oranje helpt je om even stil te staan in de decemberdrukte. Het boek is gericht op heel de feestmaand december. Hoe belangrijk is het om juist in die maand stil te worden om even tijd met God door te brengen! Je leest elke dag een korte overdenking over een vrouw in de Bijbel en krijgt een verwerkingsopdrachtje aangereikt. Probeer ook dit boek te kopen in je plaatselijke christelijke boekhandel.

NBG adventsleesplan

Het Nederlands Bijbel Genootschap heeft ook dit jaar weer een adventsleesplan samengesteld. Via deze link kun je je inschrijven en ontvang je vanaf 2 december elke dag een Bijbeltekst en een vraag om over na te denken in je mailbox. Handig dus als je niks hebt met boeken of magazines!

LUV adventskalender

Het christelijke merk LUV heeft een heerlijke adventskalender om die periode bewust mee te maken. Met 25 losse kaartjes, touw en knijpertjes hang je ‘m als een slinger in je kamer. Elke dag draai je een kaartje om en lees je een Bijbeltekst, spreuk of liedtekst die je even stil zet bij advent. Je kunt deze adventskalender bestellen bij LUV Spakenburg. Je kunt kiezen uit eentje in kleur, of een in goud/zwart/wit.

Gebruik jij een adventskalender? Heb je een aanrader?