Organiseer een leuke meidenavond!

Wat is er nou gezelliger dan een avondje met je vriendinnen door te brengen? Vandaag geven we je tips voor een gezellige avond (of middag natuurlijk). Je weet ongetwijfeld al dat we als Huis van Belle dit jaar samenwerken met Compassion en zij hebben een heel tof blik ontwikkeld waarmee je makkelijk je avond organiseert! Help jij mee om met je avondje €1000 op te halen voor het project in Colombia?
1140_Veranderjeblik3

Met het blik kun je een gezellige avond hebben en kun je ook bijdragen aan het werk van Compassion. Het mooie is, dat Compassion speciaal een project uit Colombia heeft uitgekozen waarheen de opbrengsten gaan van jullie avondjes! In totaal hopen we dat we samen met jullie €1000 kunnen ophalen!

Natuurlijk kun je ook nog andere dingen bedenken om geld mee op te halen, check onze poster voor inspiratie!

Poster Compassion_HvB

Wat zit er allemaal in het blik?

♥  1 handleiding
♥  6 uitnodigingen om te versturen
♥  6 menukaarten
♥  7 machtigingskaarten
♥  Een kindbiografie
♥  Het levensverhaal van Gauri
♥  De dvd Leef58
♥  1 bonbon
♥  1 pen

Het blik kun je hier bestellen. De poster trouwens ook!

compcollage2

Wat kun je allemaal doen op zo’n avondje?

♥ Bak lekker cupcakes met elkaar (en verkoop ze).
♥ Of maak er een hele sweet table van! Inspiratie doe je hier op.
♥ Bedenk een thema! Een bepaalde kleur, uiltjes, Colombiaans (versier sombrero’s!), ananas, muziek, wat dan ook. Vraag iedereen in dit thema te komen.
♥ Kijk met elkaar de film 58 (zit in het blik) en bespreek met elkaar je gevoel hierover. Wat is jullie wens voor de wereld? Wat doet het zien van armoede met jou?
♥ Maak er een kledingruilparty van. De rest kunnen jullie misschien verkopen, er zijn genoeg markten waar je kleding in kunt brengen en zelf de opbrengsten mag houden!
♥ Check vooral ook nog even dit blogje met tips voor een fijn feestje!
♥ Maak er een DIY feestje van en ga lekker aan de knutsel. Genoeg inspiratie hier! Je knutsels kun je vervolgens weer verkopen, bijvoorbeeld op de rommelmarkt van de kerk of aan familie!
♥ Nodig alle meiden uit je klas uit, zo heb je weer eens een heel andere avond en leer je elkaar op een andere manier kennen!

compCollage

Het project in Colombia

Weet je nog, dat ik in Colombia was? Ik heb daar diverse projecten bezocht van Compassion en wow wat was ik daarvan onder de indruk! Op deze projecten, die altijd op hetzelfde terrein zijn als waar de kerk staat, worden kinderen opgevangen. Kinderen die uit de diepste armoede komen. Maria is er eentje van hen. Op dit specifieke project waarvoor wij €1000 hopen op te halen, komen tieners die in uitzichtloze situaties leven. Ze hebben niet de mogelijkheden om naar school te gaan of te studeren. Het gevolg is dat ze in een cirkeltje blijven: geen uitzicht op een baan en dus blijven leven in armoede. Daarom worden op dit project activiteiten aangeboden die de kinderen later inkomsten kunnen opleveren. Zo wordt hen geleerd om schoenen te maken, sieraden te maken, kapster te worden en leren ze naaien. Op dit project is momenteel tekort aan producten om kinderen deze ‘skills’ te leren. Met de €1000 die we hopen op te halen kunnen we ervoor zorgen dat er nieuwe naaimachines, fohns, spiegels etc worden aangeschaft!

En nu jij

Natuurlijk hopen we dat jij aan de slag gaat en een toffe avond met je vriendinnen organiseert! Het geld dat je ophaalt, kun je overmaken op rekeningnummer NL91INGB 0000 003232 ovv Belleactie Colombia. Wil je ‘gewoon’ een gift overmaken? Dat kan natuurlijk ook! Laten we onze schouders eronder zetten en dit project steunen!

Belle Magazine 10 cover

Lees ook het interview met Tiemen Westerduin in Belle 10! Hij gelooft erin dat in 2013 armoede de wereld uit is. Heb je deze Belle al? Je kunt haar online bestellen!

bestel_hierknop

Deze blog is geschreven in samenwerking met Compassion. 

Check hier ons nieuwe Belle Happy boekje en mooie kaartjes!
Pssst, wil jij elke maand extra blogs en winacties ontvangen én ons toffe tijdschrift Belle?
Word dan lid van de club!

Knop_geefjeop