Dagboek en belijdenisboekje

Vandaag weer wat anders dan leesboeken! Een tijdje geleden konden jullie het interview met Daniëlle Heerens lezen. Toen ging het over Sta op en Schitter. Vandaag lees je iets meer over twee andere boekjes die zij heeft geschreven!

Elke dag een cadeautje (dagboek)

Met elke dag, bedoelen we hier ook echt elke dag. Voor 1 januari tot en met 31 december staat er een stukje tekst voor jou geschreven. Hoopvolle Bijbelteksten en treffende boodschappen die alles te maken hebben met wat jij kan voelen en meemaken, het zijn allemaal mooie cadeautjes die je met het lezen van dit dagboekje elke dag mag uitpakken. Een cadeautje krijgen is altijd leuk toch? Zo begint elke dag goed! Achterin het boekje staan ook nog wat lege notitievellen, zo kan je ook iets schrijven over jouw cadeautjes! Misschien denk je nu: ja, maar het jaar is al een paar maanden bezig! Dat klopt, maar je kunt op elk moment de draad van een dagboekje oppakken. ;)

Gefeliciteerd met je belijdenis

Eerlijk gezegd had ik niet zo een goed idee waar dit boekje over zou gaan. Daardoor was het ook erg verrassend. Daniëlle heeft voor ieder hoofdstukje een deel van de apostolische geloofsbelijdenis gebruikt. Je kan dus vast wel raden wat de naam van het eerste hoofdstukje is. Ja natuurlijk, dat is: Ik geloof!

De linkse pagina heeft steeds een mooie uitspraak die ergens in de Bijbel te vinden is. De pagina daarnaast begint dus met een deel van de geloofsbelijdenis. Dan wordt er met een stukje tekst uitleg gegeven. Daniëlle vergelijkt Jezus  met een lieve advocaat die je probeert vrij te pleiten en ze heeft het over wolken. Heel grappig hoe het dagelijks leven zo samen komt met dat waar je ‘ja’ op zegt….

‘Maar bovenal is jouw ‘ja’ het beste besluit dat je in je leven kunt nemen – de allermooiste keus.’

Dit is een citaat uit het voorwoord. Ik denk dat dit eigenlijk de belangrijkste boodschap uit het hele boekje is. Nu rest alleen nog dit: Gefeliciteerd met je belijdenis!

Zit er iets voor jou bij? Heb jij al wel eens nagedacht over belijdenis doen?