DIY: Maak een valentijnskaart met handlettering

Kaartjes zijn ontzettend leuk om te geven en ook leuk om te maken. Speciaal voor valentijnsdag laat ik je zien hoe je een kaart kan handletteren! En ik kan je verzekeren, het is super simpel en je hebt helemaal niet veel spullen nodig!

Wat heb je nodig?

  • Blanco kaart
  • Zwarte fineliner
  • Potlood
  • Gum
  • Schetspapier

Hoe maak je het?

Stap 1: Zoek een mooie quote op internet of bedenk je eigen quote die je er op wilt hebben.

diy, handlettering, valentijn,

Stap 2: Neem een velletje papier en een potlood en schets een paar manieren hoe je je quote op de kaart wilt hebben. Kijk eventueel op Pinterest voor wat leuke ideeën, daar vind je er genoeg! Daar vind je ook heel veel ideeën voor mooie lettertypen die je kan gebruiken.

diy, handlettering, valentijn,

Stap 3: Als je tevreden bent met je schets neem je potlood en teken je de quote over op de kaart. Het mag gewoon schetsend zijn en helemaal nog niet vast want als je er straks over heen gaat schrijven wordt het grote kans toch weer anders. Wil je alles heel strak hebben en netjes gebruik dan een liniaal voor mooi lijnen. Voor mij hoeft dat niet perse dus heb ik het gewoon uit de losse hand gedaan.

diy, handlettering, valentijn,

Stap 4: Ben je blij met hoe je schets op de kaart staat neem dan een zwarte fineliner en teken de lijnenen over. Natuurlijk niet je hulplijnen maar alle lijnen van de tekst en de tekeningetjes die je er misschien bij wilt hebben.

Stap 5: Gum alle potloodlijntjes weg, schrijf met mooie letters de naam van de persoon op de envelop en je bent helemaal klaar!

diy, handlettering, valentijn,

Vind je handletteren nou leuk om te doen en je wil je het nog beter kunnen, of wil je gewoon kennis maken met handletteren dan heb ik leuk nieuws voor je! Op de Belledag (11 maart) ga ik samen met Talitha een workshop handlettering geven!