DIY geurzakjes maken

‘God maakt altijd zijn genade zichtbaar in Christus, die ons als deelgenoten van zijn eindeloze triomf betrekt. Door onze overgeven levens verspreidt hij de geur van de kennis van God overals waar we gaan.’ 2 Kor 2:14 TPT

Wauw, God verspreidt zijn geur (dus eigenlijk zijn karakter, hóé hij is), doormiddel van Christus en omdat wij één met Christus mogen zijn, kunnen wij met Jezus de geur van God verspreiden. Is dit moeilijk? Wanneer je veel bij iemand bent of iemand een knuffel hebt gegeven, ga je vanzelf naar diegene ruiken (bijvoorbeeld iemands aftershave). Wanneer we veel bij God vertoeven, gaan we vanzelf naar Hem ruiken. Dit is geen vieze geur maar een heerlijke geur!

‘Heerlijk van geur zijn uw oliën, als uitgegoten olie is uw naam’
Hooglied 1:3 NBG51

Geen aardse geur kan tippen aan deze hemelse geur van God. Ik stuitte op een leuke DIY voor geurzakjes die jou kan laten herinneren aan een geur die allesomvattend is, namelijk de geur van Gods aanwezigheid. Het is ook leuk en makkelijk om te maken!

Wat heb je nodig?

Zelf heb ik een geurzakje gemaakt van China Olie van de Kruidvat. Dit ruikt naar mint en is erg verfrissend en blijkt ook goed te zijn voor je lichaam, maar je kunt ook lavendelolie of ander etherische oliën gebruiken. Let er wel goed op dat de druppels zowel voor inwendig als uitwendig gebruik zijn. Zo weet je zeker dat het niet slecht voor je is als je het inademt.

Voor de rest heb je witte ongekookte rijst nodig en een mooi zakje van gaas. In winkels als de Action, Wibra en Zeeman, zijn vaak wel zakjes te koop waar al een lintje inzit. Hierdoor kun je de geurzakjes gemakkelijk sluiten.

Hoe maak je de geurzakjes?

1.Wanneer je de rijst in een bakje doet, kun je er een paar druppels van je geurende olie aan toevoegen. Qua aantal druppels hangt het ervan af wat je zelf lekker vindt. Dus hier kun je in experimenteren. Je zou zo rond de 4/5 druppels in de rijst kunnen doen.

2. Roer de olie goed door de rijst zodat het goed vermengd wordt met elkaar en laat het daarna even rusten.

3. In de tussentijd kun je het zakje nog mooier maken door er iets aan vast te naaien of er een lief kaartje aan vast te maken voor bijvoorbeeld je vriendin of familielid.

4. Na 5/10 minuten stop je met een lepeltje de rijst met ingetrokken olie in het zakje.

5. Sluit tenslotte het zakje en leg een knoopje in het lint en leg hem tussen je kleren, op je bureau of op een andere plek waar je kunt genieten van de heerlijke geur.

‘Want wij zijn voor God een aangename geur van Christus’
2 Kor 2:15 HSV

Tot slot een aanrader om te luisteren: The More I Seek You van Kari Jobe

Als je de geurzakjes hebt gemaakt, kan je ons op Instagram taggen @huisvanbelle, dat vinden we leuk! Veel plezier!

Photo by Miroslava on Unsplash